TOP
Interieur Kids Praktisch Thuis / Lifestyle Wonen

5 tips om je meubels mooi houden met kinderen

Je meubels mooi houden met kinderen in de buurt is lang niet altijd eenvoudig. Er gebeuren natuurlijk weleens ongelukjes. Bovendien zijn kinderen ook meestal niet heel voorzichtig, waardoor het sneller mis kan gaan. Krassen op kasten, een beschadigde bank of vlekken die niet meer uit het tapijt te krijgen zijn: er is altijd wel wat. Met déze tips kun jij je meubels mooi houden met kinderen.

Tip 1: Welke tips krijg je mee bij de aanschaf?

Winkels geven vrijwel altijd tips mee bij de aanschaf van meubels. Zo krijg je bij houten meubels soms de tip om ze in de was te zetten. Koop je leren meubels, dan krijg je ook daar handige tips voor mee. En bij een stoffen bankstel worden vaak schoonmaakmiddelen mee verkocht.

Tip 2: Check je garantie

Ontstaat er schade aan je meubels terwijl dat eigenlijk niet zou moeten kunnen? Dan valt het vaak onder garantie. Dat geldt natuurlijk niet voor schade die duidelijk door mensen is veroorzaakt. Maar stel dat een van de tafelpoten spontaan afbreekt of de bank zakt meteen door, dan is dat een garantie kwestie.

Tip 3: Meubels schoonmaken

Als je kinderen hebt, gebeuren er weleens ongelukjes. Het is daarom raadzaam om altijd een handboek bij de hand te houden met tips om de meubels schoon te maken. Allereerst heb je vrijwel overal speciale reinigingsmiddelen voor. Leerreiniger, schoonmaakmiddel voor een bankstel, tapijtreiniger, vlekkenverwijderaar… In de supermarkt vind je meestal een hele afdeling met dit soort spullen. Maak de meubels schoon met het daarvoor bestemde middel. Gebruik geen andere middelen, want de kans is dan groot op (extra) vlekken die er niet uit te wassen zijn. Wees voorzichtig met grootmoeders tips, want sommige tips leveren flinke vlekken op!

Tip 4: Kies voor losse hoezen

Veel stoffen banken bestaan uit een basis met daaroverheen een stoffen ‘hoes’. Heeft de bank losse kussens, dan kunnen deze ook een losse hoes hebben. Kies voor een bankstel waarvan je de hoezen volledig los kunt halen en die wasbaar zijn. Zo kun je een vies kussensloop even in de wasmachine reinigen en je bank ziet er weer als nieuw uit. Hetzelfde heb je ook met stoelen: kies voor stoelen met losse en wasbare hoezen.

Tip 5: Neem een allrisk verzekering voor je meubels

Heb je een mooi nieuw interieur aangeschaft? Dan is het erg jammer als de meubels kapotgaan of vlekken krijgen. Je kunt ze daarom ook allrisk verzekeren bij de inboedel verzekering. Met de allrisk verzekering van bijvoorbeeld FBTO is ook schade gedekt die per ongeluk je zelf hebt toegebracht aan de meubels. En dat geldt zelfs voor buitenmeubels, zoals je hangstoel of ligstoel. Uiteraard geldt de dekking alleen voor schade die per ongeluk is ontstaan.

Je meubels netjes houden met kinderen is een hele uitdaging. Zeker als je een stel vrolijke drukteschoppers hebt die veel energie over hebben. Gelukkig kun je wat voorzorgsmaatregelen nemen om schade aan de meubels te voorkomen. En ontstaat er toch schade, dan kan altijd een beroep doen op je verzekering.

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close