TOP
DIY

Je moederdagcadeautjes en andere knutsels bewaren

Het is net moederdag geweest en de kans is groot dat jij van je kinderen een mooi kunstwerk hebt gehad. Dit kunstwerk wil je natuurlijk graag bewaren, dat is alleen maar leuk om later naar terug te kijken! Dit kun je op diverse manieren doen en door middel van dit artikel weet je hoe.

Maak een map

De meest simpele manier om alle mooie tekeningen te bewaren is een map. Een map koop je al voor een euro bij Action. Koop er vast een paar in en spaar ze op voor je kinderen. Maak gaatjes in de tekeningen die je krijgt en bewaar de tekeningen zo. Niet alleen is het leuk om deze map zelf door te bladeren, maar ook om aan je kinderen te laten zien.

Maak een plakboek

Een plakboek kun je ook maken. Het principe is hetzelfde als het maken als een map, maar in een plakboek kun je ook foto’s plakken, teksten bijschrijven of tekeningen opvouwen. Sommige scholen maken per leerjaar ook zulke mappen voor kinderen. Vraag hiernaar op de school of plak alvast de tekeningen en knutselwerkjes die je meekrijgt in. De map is altijd leuk om te bewaren en een waardevolle herinnering aan de jeugd van je kinderen.

Scan ze in

Misschien niet de leukste manier van bewaren: scan knutselwerken in. Een harde schijf schaf je zo aan in de multimedia-winkel en kun je je hele leven meenemen. De knutselwerken heb je bewaard op een disc en raak je niet meer kwijt. Deze optie is leuk voor wanneer je niet de ruimte of mogelijkheid hebt om de knutselwerken fysiek te bewaren. Van de scans kun je uiteindelijk wel een mooi fotoboek maken en dit bestellen bij Hema of Kruidvat. Ontzettend leuk en een uniek exemplaar voor je kinderen wanneer ze later zelf groot zijn.

Maak een herinneringendoos

De herinneringendoos is een doos met alle foto’s, knutselwerken en andere werkjes die je kinderen hebben gemaakt. Een doos is handig wanneer je kinderen niet alleen platte werkjes maken, maar ook ruimtelijke kunstwerken die op school worden gemaakt. Ook leuk om in deze doos te doen: kaartjes van de eerste bioscoopfilm, kaartjes van museumbezoeken, de eerste gymschoenen, de eerste sportkleding van de voetbalclub, de eerste (blok)beugel, enzovoort. Deze doos vul je met leuke herinneringen uit de jeugd van de kinderen. Leuk om zelf terug te kijken, maar ook om aan je kinderen mee te geven wanneer ze het huis uit gaan.

Hoe bewaar jij de knutselwerken van je kinderen?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close