TOP
Slaapkamer klaarmaken voor de winter
Wonen

Je slaapkamer klaarmaken voor de winter

De dagen worden korter én kouder. Het is de hoogste tijd om de slaapkamer van jezelf of die van je kinderen klaar te maken voor de winter. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen door een paar simpele stappen te zetten. In de winter heb je nu eenmaal andere behoeften dan in de zomer en daar kun je de slaapkamer op aanpassen. Met deze stappen zijn jullie slaapkamers helemaal klaar voor de winter!

Tip 1: Vervang zomerdekbedden voor winterdekbedden

Wellicht slaap je in de zomer enkel onder een hoeslaken. Op warme dagen slaapt dit heerlijk! Een hoeslaken geeft toch het gevoel van bescherming om je heen voor de nacht, maar ligt niet als een dikke deken over je heen. Nu het winter wordt, is het tijd om de winterdekens tevoorschijn te halen en de zomerdekens van whitecloudz te vervangen. Een winterdeken zijn dikke dekens die genoeg warmte bieden voor in het najaar. Heerlijk om in weg te kruipen op koude dagen! Een winterdeken op het bed ziet er direct gezellig uit. Maak het bed helemaal af met een mooie sprei. Dit ziet er niet alleen gezellig uit, ook heb jij het ’s nachts extra warm bij je voeten.

Tip 2: Zorg voor gezellige verlichting

Nu het minder warm wordt buiten, mag er meer sfeer toegevoegd worden aan de slaapkamer. Kaarsen raden we af. Het is niet handig om vuur te hebben in de slaapkamer. Dekens zijn vaak gevoelig voor brand en de kans dat je in slaap valt met een brandende kaars aan, is te groot. Kies wel voor sfeer door middel van gezellige lampjes. Denk bijvoorbeeld aan een mooi nachtlampje of kleine lampjes aan een slinger. Drapeer deze slinger met lichtjes rondom het bed of een kast voor een sfeervolle uitstraling.

Tip 4: Maak de ruimte compleet met de juiste accessoires

Een sprei op je bed is al een mooie toevoeging voor extra sfeer in de slaapkamer. Dit kan je ook creëren door je bed op te maken met luxe kussens, een kussenrol of andere mooie accessoires. Een mooie set kussens op bed geeft een Amerikaans gevoel. Wellicht heb je wel eens in series gezien hoe bedden stijlvol worden opgemaakt met meerdere kussens. Tegen deze kussens hoef je niet te slapen, voor je naar bed gaat verwijder je alle kussens van het bed. Zo ligt alleen jouw hoofdkussen nog op bed. Overdag maak je het bed weer op met prachtige kussens en jouw bed ziet er weer uit om door een ringetje te halen.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

Close