TOP
Tuin natuurlijke uitstraling
Tuin Wonen

Je tuin een natuurlijke uitstraling geven

Een tuin met een natuurlijke uitstraling is een bron van rust. Je kunt er heerlijk relaxen met een kopje koffie of ontspannen een boek lezen. Of je nou in een afgelegen dorpje woont of midden in een grote stad. Met een paar aanpassingen geef je de tuin meteen een natuurlijke look.

Planten en bloemen

Dit is vanzelfsprekend het eerste waar je aan denkt. Je kunt ook eigenlijk niet te veel planten en bloemen in je tuin hebben! Zorg ervoor dat elke plant genoeg ruimte heeft om vrij te groeien. Ga daarnaast na welk soort veel zon nodig heeft en welke juist in de schaduw moeten staan. Zo kun je langer genieten van een mooie begroeide tuin!

Bestrating

Om de tuin toegankelijk te houden, is bestrating heel belangrijk. Kies voor een speels pad met verschillende stenen en vermijd te veel strakke lijnen. Door een klein pad aan te leggen krijgt de tuin een romantische sfeer. Je kunt zelfs een leuk patroon met steentjes maken om het nog interessanter te maken. Vergeet ook niet om een terras aan te leggen waar je stoelen en andere tuinmeubels neer kunt zetten. Handig voor een bbq of etentje in de buitenlucht!

Schutting

Bij een schutting is het mooi om zo veel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Op deze manier gaat het ook beter samen met de rest van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een tuinafscheiding van hout, bamboe, steen, takken of planten. Je kunt ook een standaard schutting kopen en hier een klimplant tegenaan zetten.

Schutting

Houten tuinhuis

Een beetje extra opbergruimte is ook nooit verkeerd. Ga voor een houten tuinhuisje om je gereedschap, fietsen of scooter in te zetten. Zit je het liefst het hele jaar door buiten? Dan is een tuinhuis met overkapping een goede optie. Je zit altijd droog en lekker uit de wind. Koop eventueel nog terrasverwarming en je kunt nog langer genieten van het buitenleven.

Tuinmeubels

Schaf ook tuinmeubels aan van natuurlijke materialen of met een natuurlijke uitstraling. Vaak is hout hierbij de beste keuze. Gelukkig zijn er heel veel opties te vinden in verschillende woonwinkels. Van simpel en minimalistisch tot heel opvallend. Zoek van tevoren wat inspiratie op het internet zodat je weet waar je naar moet kijken. Tip: pas de tuinset een beetje aan op het interieur van je woonkamer. Vaak is het mooi om binnen en buiten bij elkaar te betrekken. Heb je bijvoorbeeld veel wit in huis? Verwerk dit dan ook in de eettafel op het terras.

Hoe geef jij een natuurlijke uitstraling aan je (achter)tuin?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close