TOP
Thuis / Lifestyle Tuin

Je tuinmeubels opknappen voor de zomer

De zomer komt er weer aan. Het mooie weer komt terug en de temperatuur gaat omhoog. Je kunt niet wachten om heerlijk buiten in de zon te gaan zitten. Maar eerst moeten de tuinmeubels weer klaar worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. Soms is het genoeg om ze even af te soppen, maar vaak is er meer nodig. Zo knap je je tuinmeubels op voor de zomer.

1. Goed schoonmaken

Tuinmeubels opknappen begint altijd met een goede schoonmaakbeurt. Alleen dan kun je beoordelen of er nog meer nodig is. Moeten de tuinmeubels bijvoorbeeld gebeitst worden? Ook dan moeten ze eerst grondig schoongemaakt worden. Dus daar begin je mee. Vergeet niet om alle hoekjes, scharnieren en moeilijke plekken goed schoon te maken.

2. Scharnieren behandelen

De scharnieren van tuinmeubels moeten elk jaar geolied worden. Dat doe je het beste met naaimachine-olie of scharnier olie. Maar eigenlijk is elke olie wel goed. Laat de olie goed tussen de scharnieren lopen. Zijn de scharnieren roestig? Dan kan het nodig zijn om ze eerst te schuren voordat je ze in de olie zet.

3. Beitsen / lakken

Houten tuinmeubels moeten af en toe gebeitst of gelakt worden. Dat doe je het best in het voorjaar. Als het goed is maak je nu de meubels ook schoon. Als ze schoon zijn, kun je ze licht schuren en dan in de beits zetten. Ga je lakken, dan moet je de meubels heel grondig schuren en afnemen voordat je begint met lakken. Met beitsen krijgen je tuinmeubels een natuurlijkere uitstraling dan wanneer je ze lakt.

4. Nieuwe tuinmeubels aanschaffen

Soms zijn je oude tuinmeubels niet meer te redden. Bijvoorbeeld als er scheuren komen in het kunststof of als het hout begint te rotten. Dan ben je toe aan nieuwe tuinmeubels. Ben jij op zoek naar voordelige en mooie nieuwe tuinmeubels? Koop je tuinstoelen bij Tuinmeubelen! Je hebt ze dan binnen een paar dagen thuisbezorgd. Ideaal, want je hoeft er verder niets meer aan te doen. Neerzetten en genieten maar! Heb je kinderen? Denk dan eens aan een kindvriendelijk tuinset.

Tuinmeubels moeten elk jaar weer worden opgeknapt. Soms is alleen schoonmaken genoeg, bijvoorbeeld als je tuinmeubels van kunststof hebt. Maar soms moet je er ook voor werken. Tuinmeubels van hout moeten af en toe gebeitst of gelakt worden. En zijn jouw tuinmeubels echt helemaal versleten, dan is het meestal het beste om gewoon nieuwe meubels te bestellen. Zo ben je er helemaal klaar voor als straks de mooie zomer komt!

Judith

Mijn naam is Judith, flexibele tekstschrijver en thuiswerker. Daarmee combineer ik mijn werk met het zorgen voor onze stoere dochter Esther, een kleine boef! Ik ben dol op het schrijven van allerlei soorten teksten over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat houdt het werk uitdagend en creatief. Ik heb twee websites in beheer: www.mamasopinternet.nl en www.meer-weten-over-eten.nl. Daarmee kan ik werken aan mijn twee grootste passies, namelijk alles over mama-zijn en over lekker en gezond eten!

«

»

Close