TOP
Jongenskleding: voor stoere & eigenwijze mannen
Kids

Jongenskleding: voor stoere & eigenwijze mannen

Een veelgehoorde klacht van een moeder met jongens is dat je voor meisjes veel meer leuke kleding kunt kopen dan voor jongens. Gelukkig zijn er een flink aantal winkels, zowel fysiek als online, waar je wél terecht kunt voor stoere en eigenwijze jongenskleding, bijvoorbeeld bij Kixx Online. In dit artikel geven we een aantal stylingtips voor hippe, stoere en eigenwijze jongens.

Laat je inspireren door de nieuwste jongenstrends

Voordat je gaat shoppen is het niet verkeerd om jezelf eerst, via internet, op de hoogte te stellen van de nieuwste trends als het gaat om jongenskleding. De modewereld staat niet stil en er zullen wellicht nieuwe trends zijn waar jij nog niet van op de hoogte was. Nu hoef je beslist niet altijd mee te gaan met alle nieuwste trends, maar voor je zoon is het wel zo prettig als hij, als het gaat om kleding, niet uit de toon valt bij zijn klasgenoten. Ook kun je je zoon vragen hierin mee te denken wanneer hij weer nieuwe kleding nodig heeft. Wat is op dit moment in en zou jij ook graag willen dragen? Zo kun je je zoon laten meebeslissen in zijn kledingkeuze, daarmee creëer je zelfvertrouwen en kan hij ook experimenten met een geheel eigen stijl.

Ga voor comfortabel …

De jongens van tegenwoordig willen zich vrij voelen. En hoewel ze de laatste trends willen volgen, moet hun kinderkleding ook lekker en comfortabel zitten. Jongens moeten immers ook een potje kunnen voetballen of in bomen kunnen klimmen in de kleding die ze dragen. Kies voor kleding dat gemaakt is van een fijne stof die soepel om het lichaam valt en waarmee ze zich vrij kunnen bewegen.

… en sterk

Kleding van comfortabele en fijne stof, maar het moet wel tegen een stootje kunnen. Hoe vaak is je zoon thuisgekomen met een gat in de broek bij de knieën? Kleding moet niet alleen comfortabel zitten, zodat ze ermee in bomen kunnen klimmen en een potje kunnen voetballen, het moet ook van een sterke stof gemaakt zijn. Stof dat tegen een stootje kan en waarin niet na één keer dragen al een gat bij de knie verschijnt. Goedkoop wordt dan vaak duurkoop, kies daarom voor kleding van kwaliteit dat net zolang meegaat tot ze eruit gegroeid zijn.

Kies waar hij zich fijn bij voelt

Kies waar hij zich fijn bij voelt

Jongens weten vaak maar al te goed wat ze (niet) willen dragen. Precies die ene winterjas bijvoorbeeld. Maar dan wel in de favoriete kleur. Koop het maar meteen, je zoon is daar niet meer vanaf te brengen. Bovendien vinden jongens dat eindeloos passen van al die kinder winterjassen in ontzettend veel winkels ook maar niks, dus als je dé jas tegenkomt die hij mooi vindt, kun je deze het beste maar meteen aanschaffen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere kledingstukken.

Belangrijk is dus dat je kleding voor je zoon koopt waar hij zich prettig in voelt. De één zal het fijn vinden om – misschien wel net als papa – een stijlvolle blouse te dragen. De ander vindt de knoopjes maar lastig en vindt een stoere T-shirt veel comfortabeler. De één houdt van een prachtige print van een dier op zijn trui, de ander kiest weer voor een print van zijn (Disney)held. Kijk daarom vooral naar wat je zoon graag draagt en zelf mooi vindt. Zo kan hij een geheel eigen stijl ontwikkelen en zijn favoriete kleding dragen.

Trendy accessoires

Jongens laten graag hun eigen persoonlijkheid zien. Dat kan ook met trendy accessoires. De een doet dit door een stoere rugzak te dragen, de ander door een eigenwijze pet en weer een andere met een opvallende riem in de broek. Accessoires zijn leuk voor de schoolfoto, een feest of voor een gewone schooldag en geven een kind een herkenbare en eigen stijl.

«

»

Close