TOP
Hebbedingetjes

Jouw leven in auto’s: Wat past bij jou?

Je kent het misschien wel; je dag of leven afgebeeld in de gezichtjes van baby’s, katten of Tv karakters. Hilarische foto’s die je humeur of de fases in je leven zouden moeten voorstellen. Zou je dat ook kunnen doen met auto’s? Zijn er verschillende automerken die de verschillende levensfasen kunnen weergeven? Hoe zou je dan beginnen en waar zou je dan eindigen? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je voelt bij een bepaald automerk, maar zullen we eens een poging wagen?

Je eerste levensjaren

De Renault Twingo. Een bakje uit 1993. Ronde, guitige oogjes, vrolijke uitstraling. Een autootje waar je van alles van kunt maken, een mooi model om je auto geschiedenis mee te beginnen. Wat ook zo leuk is, is dat ze in heel veel kleuren komen. Van felrood naar baby blauw, geel of groen. Als je naar een Twingo kijkt, kun je vast wel indenken dat deze auto lijkt op een mens in zijn eerste levensjaren. Grappig, rond, een blije uitstraling, als de lach van een klein kind. 

Je tienerjaren

 Een Golf II. Waarom deze auto? Deze Golf heeft een stoere uitstraling, een beetje onverschillig en ziet eruit alsof ‘ie goed kan sjeezen. Een betrouwbare look. Een autootje waar jongeren gemakkelijk hun eigen bakje van kunnen maken, met wat aanpassingen. Een beetje rebels mag het er wel uitzien voor een tiener, toch? Je kunt bijvoorbeeld lichtmetalen velgen bij Online-Velgen.nl bestellen, om een extra beetje ‘oempf’ toe te voegen aan je auto. Bij jongeren gaat het vaak vooral om uitstraling, naast de elektrische snufjes voor in de auto. 

Het jonge gezin

Bij een jong gezin waar kinderen (op komst) zijn, gaat het vaak om praktisch, ruimte en handig. Een degelijke auto. Waar denk je dan aan? Een auto zoals de Skoda Octavia, bijvoorbeeld. Een auto waar je makkelijk de autostoeltjes voor de kinderen kwijt kunt en de boodschappen met gemak achterin kunt zetten. Een auto waar je je spullen kwijt kunt als je met de kinderen op vakantie gaat. Het gaat nu niet meer om snelheid of de laatste snufjes. Het gaat nu om ‘hoe handig is deze auto?’ 

De jaren ‘50

De kinderen zijn zo langzamerhand de deur uit, de autostoeltjes al lang niet meer nodig. Ze hebben nu hun eigen auto, dus meerijden gebeurt niet zo vaak meer. Dan is het tijd om te kiezen voor luxe, voor iets stoers en voor avontuur. En wat hoort daar bij? Een rode BMW M3 Cabrio bijvoorbeeld! Met je partner ritjes maken door het land, hier en daar wat drinken, stoppen voor een hapje en weer doorgaan. Aan jezelf denken en vooral: Having fun!

Halverwege de jaren ‘70

De meesten rijden op deze leeftijd niet meer in een sportieve cabrio, maar wisselen die om voor een luxe, lange slee. Een Mercedes E 270 bijvoorbeeld. Het straalt klasse uit en de ruimte achterin is handig voor de kleinkinderen. Moet je natuurlijk wel weer autostoeltjes aanschaffen. Maar als opa of oma, doe je dat graag!
Naast de dure sleeën, zijn er ook best wat ouderen, die juist niet kiezen voor luxe, maar liever voor wat kleins gaan, iets veiligers. Een Fiatje bijvoorbeeld. 

Natuurlijk is dit maar een beeld en hoeft dit helemaal niet te kloppen met wat je om je heen ziet. Maar herken jij je er enigszins in? Of herken je familieleden of vrienden in deze omschrijving? 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close