TOP
Bruiloft DIY

Jouw trouwdag: creatief met budget!

Trouwen. Tegenwoordig is het niet heel populair meer, maar zelf vind ik het iets heel erg moois. Ik kijk zelf ook terug op een prachtige dag. Het is fijn om samen met je partner, familie en vrienden te vieren hoeveel je van elkaar houdt. Toch wordt er vaak tegenop gekeken. Er moet zoveel geregeld worden, het is veel werk en kost een vermogen. Maar is dat echt zo? Is het echt een berg om tegenop te kijken? Je trouwdag hoeft absoluut geen super deluxe feest te zijn waar je je spaarpot voor moet legen en waar je maanden voor aan het plannen en werken bent. Jouw grote dag moet bij jou passen. Het moet op jouw manier. Lees je mee voor handige tips?

Budget

Er zijn een heleboel dingen waar je geld op kunt besparen. De ceremonie bijvoorbeeld. Het scheelt namelijk al zo’n 300 euro als je op maandagochtend trouwt, op het gemeentehuis. Misschien is het niet de ideaalste dag of tijd, maar overal is mee te werken! Het is bijvoorbeeld heel mooi om je gasten te ontvangen bij het gemeentehuis voor de ceremonie (en je bent dus direct getrouwd!) en daarna een zaaltje (of als het lekker weer is, ergens buiten in een park) te gaan zitten om na te praten over de ceremonie en felicitaties in ontvangst te nemen!

Bron: Pexels

Catering

Natuurlijk is het heel handig als je een cateringbedrijf hebt die voor al het eten, drinken en de hapjes zorgt. Misschien wel in combinatie met de feestzaal. Maar het kan juist ook knus en gezellig zijn om het kleinschalig en simpel te houden. Dit kan je wel wat meer tijd en werk kosten, maar gegarandeerd dat dit het waard is! Wat dacht je bijvoorbeeld van een picknick lunch in de buitenlucht met zelfgemaakte (vraag je ouders, zussen en vriendinnen een dag van tevoren te helpen) broodjes, High Tea stijl? Je kunt versgeperste sapjes of zelfgemaakte limonade meenemen, naast de koffie en thee. Of mandjes gevuld met lekkers! En als je een fan bent van Aziatisch, kun je zelf sushi maken! Misschien heb je zelf (of iemand die je goed kent) een grote tuin waar je een tent kunt opzetten. Het scheelt je echt geld en het is net zo leuk!

Het diner kun je ook heel uitgebreid doen, met een buffet of een drie gangen menu. Maar heel eerlijk? Een goede broodmaaltijd is ook echt heerlijk. Ook dat kun je uitgebreid doen, met lekkere smeersels, een soepje, luxere broodjes, een eitje of kroketje. Dat zal voor je gasten net zo goed genieten zijn en het scheelt geld! Kijk gewoon eens bij een cateringbedrijf wat er mogelijk is met broodmaaltijden!

Cadeaus

Het is op een bruiloft redelijk standaard dat de gasten cadeaus meenemen. Heb jij een idee wat je wilt hebben? Heb je een lijstje waar de gasten van kunnen kiezen? Of vind jij dat maar lastig? Dan is het een leuk idee om je gasten te vragen iets van etenswaren mee te nemen, om op de grote dag te kunnen nuttigen! Zo krijg je eigenlijk een soort  American Party. Iedereen neemt wat mee. Dat kan iets kant-en-klaars zijn, maar ook zelf gebakken! Dat is niet alleen heel leuk omdat het eten zo heel divers zal zijn maar scheelt je ook de portemonnee!

Bron: Pexels

Anders is speciaal

Eigenlijk is het heel simpel: laat het hele ‘standaard’ los. Je hoeft het niet te doen zoals iedereen het doet. Het is juist extra speciaal en intiem als jij het op een creatieve manier doet! Iets nieuws wat niet alleen jij en je partner, maar ook de gasten altijd zullen herinneren. Zorg er gewoon voor dat het een ontspannen dag is. Maak voor elk programmapunt van de dag genoeg tijd vrij en vergeet niet te genieten.

 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close