TOP
Vakantie

Kamperen met een jong gezin: dit is waarom

Dit is waarom kamperen super handig is voor een gezin met jonge kinderen. Kamperen? Ja echt. Misschien zit je in je hoofd met zon, zee, strand en een luxe hotel, maar is dat echt handig voor je kinderen? Is het fijn voor je kinderen? Hebben ze genoeg ruimte en gelegenheid om te spelen? Als je gaat kamperen is dat zeker wel zo. Lekker veel ruimte en er is altijd wel wat te doen.

Spelen

Op de meeste campings is het zo ingericht dat je vanaf je tent zicht hebt op speeltoestellen, een speeltuintje, een waterspeelplaats of een zwembad en pierenbad. Ideaal dus! Zij vermaken zich wel en papa en mama kunnen rustig een kop koffie drinken en een boek lezen. Ultiem genieten en ontspannen zo. Daarnaast is er bij veel campings ook een entertainment crew, dus dagelijks een programma met leuks voor de kinderen. Knutselen, een ritje op de pony, wandelen over de camping met de mascotte en nog veel meer. Dus ook als papa en mama geen puf hebben om de tent uit te komen, is er voor de kinderen nog steeds vermaak. En wat is er nu fijner dan blije kinderen en ontspannen ouders? 

Eten

Een grote tip voor je is dit: bereid je goed voor. Niet alleen met het inpakken van je spullen, maar denk ook aan het eten. Hoe lang blijf je weg? Wil je vaak uit eten gaan of houd je het liever goedkoop en klein, eenvoudig dichtbij de tent of in je huisje? Dan is het een idee om alvast wat eten voor te bereiden. Een pastasaus bijvoorbeeld, om in te vriezen. Dan hoef je het alleen maar op te warmen op locatie en de pasta te koken. Of geheel een bak nasi of macaroni invriezen. Een vriezer in je tent met je maaltijden en klaar. En in de huisjes op het park zullen wel vriezers zijn. Want ja, op vakantie eet je ook veel ijsjes. Dus die moeten in een vriezer kunnen liggen. Pizza fans? Dan kun je net zo goed een paar pizza’s halen in de winkel en meenemen om ook in de vriezer te leggen. Hup in de oven en klaar is kees. Liever vers bereiden? Dan neem je gewoon alleen kant en klare bodems mee. Zo kunnen de kinderen op het moment van de maaltijd zelf toppings kiezen. Dat is helemaal feest!

Nieuwe tradities

Misschien ben je er helemaal niet aan gewend om op deze manier vakantie te vieren. Misschien was je juist een persoon voor verre reizen en warme landen. Maar vaak is het voor kinderen helemaal niet zoveel plezier als voor de volwassenen. Daarom is kamperen dus ideaal. Maar wist je ook dat veel mensen die gaan kamperen ook niet meer anders willen? Ze komen andere gezinnen tegen, die ook kinderen hebben. De kinderen spelen graag samen en gaan samen de hort op. En de ouders? Die kruipen bij elkaar rond de tafel voor een glas wijn en een biertje, zodra de kinderen op één oor liggen. Zo ontstaan dus ook de nieuwe tradities. Mensen willen elk jaar weer naar dezelfde camping en op hetzelfde veld, zodat ze weer bij dezelfde leuke kennissen komen te staan, wat nu onderhand vrienden zijn geworden. Kamperen is niet alleen eenvoudig en leuk voor de kinderen, maar je wint er echt vriendschappen mee! 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close