TOP

Kids: DIY / knutselen / (buiten)spelen + meer!

Kids DIY

Op deze verzamelpagina Kids (DIY knutsel ideeën voor kids) vind je alle onderwerpen op mijn blog die met knutselen en spelen met de kids te maken hebben zoals: 

knutselen met verf, plak en wc rolletjes, kado’s zelf maken voor bv de juf, moederdag & vaderdag maar  ook kraamkado’s, interieur & kamerinrichting voor je kids, (buiten) spelen en versjes.

Dus scroll lekker door naar beneden om ze allemaal te ontdekken. Elke DIY heeft in zijn blogbericht een compleet stappenplan voorzien van vele foto’s zodat jij het thuis ook gemakkelijk kan maken :).

Dus klikkerdeklik door voor veel knutselplezier.

Kids (DIY) - Knutselen

Verven & plakken – DIY knutsel ideeën voor kids:

Verven met een silhouette – Maak eens een ander schilderij door een silhouette te gebruiken.

Waterverven met zout en lijm – Laat je kindje eens heerlijk kliederen met zou en lijm en creëer een prachtig schilderij.

Herfst knutsel ideeën – Er staan ideetjes op voor een herfstslinger, herfstblad magneetjes, een mooie bladerkrans, een herfstblad stempel en herfsthartjes.

Knutselpakket – We laten je kennis maken met twee leuke knutselpakketten: een lieflijk prinsessenkasteel en een stoere piratenboot.

Vakantie vlaggenlijn – Ik ga op vakantie en neem mee…. deze vakantie vlaggenlijn gemaakt van een oud kaartenboek.

Herfst knutselideeën – Weer een super leuke opsomming voor ideetjes om te maken met herfst schatten.

Een LEGO hoofd – Waar laat jij al je lego? In dit te gekke opbergboxje voor je LEGO!

LEGO – LEGO – LEGO, Hier thuis is het een rage! Helaas kan en mag het niet overal mee naar toe, maar daar vonden we wat op. Een LEGO T-shirt. Dan is de LEGO toch een beetje erbij ;) !

Maar ook het lied van Piet Piraat met al zijn avonturen is een ware topper hie in huize Badschuim. Zo maakte we dus ook een Piet Piraat t-shirt. Maak hem ook met het simpele stappenplan!

Maak je eigen monster pennenbak van een schoonmaakfles. Heb je eindelijk eens een leuke & originele opbergplaats voor al die stiften, pennen en kleurtjes! En zelf gemaakt!

We hebben de lente in onze bol. Nou ja, op ons t-shirt!! We versierde het namelijk met textiel stiften & stofjes! Leuk voor een vrije middag of kinderfeestje: een t-shirt versieren met textielstiften.

WC rolletjes – DIY knutsel ideeën voor kids:

Hartjes stempel – Met een wc rolletje maak je heel gemakkelijk een hartjes stempel. Zo versier je alle tekeningen en knutselwerken op de liefste manier.

Wc rolletjes bloemen – Deze bloemen heel lang staan :) Dus een ideaal kado voor oma, de juf, de oppas of mama zodat ze nog heel lang aan je kunnen denken.

Kweekpotjes van wc rolletjes – Kweek je jonge plantjes in een wc rolletje. Goedkoop en handig om te maken.

Wc rolletjes auto – Maak je eigen auto’s van wc rolletjes. Dan kan jij ze die kleur en racenummers geven die jij mooi vindt. Vroemmmmmm.

Sint & Piet van wc rolletjes – Ook Sint & Piet kun je van wat papier, lijm en een wc rolletje maken!

Vandaag vlogen we naar de maan!! Echt waar en nog wel met een eigen gemaakt bouwsel: een raket van wc rolletjes ! Een super leuke knutseltip!

Wilde je altijd je eigen kroontje maken? Dan kan dat heel gemakkelijk van een wc rolletje! Je geeft het zijn eigen kleur en met een touwtje er doorheen zit het zo op je hoofd! Koninklijk knutselen met een kroontje van een wc rolletje!

Mijn absolute favoriet tot nu toe, de wc rolletjes knikkerbaan.  Hoe gaaf is dat om het te bouwen en dan te zien hoe jouw bouwsel als een gave knikkerbaan werkt. Deze is leuk voor een regenachtige dag ;)!

Maak een olifant van een wc rolletje en start hiermee met het maken van je eigen dierentuin!!

Deze tweekleurige maar ooo zo makkelijk te maken slang van een wc rolletje mag niet ontbreken in je wc rolletjes dierentuin.

Deze roooooaaar (ook wel leeuw genoemd) was ons volgende dier in de wc rolletjes dierentuin!

Ben je ook gek op bloemetjes? Maak ze dan eens zelf van wc rolletjes, ze staan zo leuk in huis! Als je ze samen met de kids maakt, is het nog gezelliger!

Kaartjes & uitnodigingen –  DIY knutsel ideeën voor kids:

Hartjes vouwen – Pimp je kaartjes met deze lieve hartjes. Zo gevouwen met het foto stappenplan.

Lief kaartje zelf maken – Maak je met Valentijn liever zelf een kaartje, dan moet je deze echt eens proberen. Bijzonder doordat het van binnen een pop-up hart heeft! Klik door naar het stappenplan!

Confetti kaart – Stuur wat feestgedruis over de post met deze leuke kaart.

Sjabloon kaart – Met leuke sjablonen van letters en cijfers maak je de leukste en mooiste kaartjes zelf.

Gedroogde bloemen kaart – Is de jarige gek op bloemen? Deze passen in een envelop :)

Feest in een doosje – Stuur je gewoon over de post. Erg leuk om te maken en helemaal super leuk om te versturen.

Verjaardag uitnodiging zelf maken – Op zoek naar een idee voor een verjaardag uitnodiging. Ik zette de 11 leukste op een rij!

Diversen DIY knutsel ideeën voor kids:

Dino zeep – Heft je kind geen zin om zijn handen te wassen? Maak de zeek dan extra aantrekkelijk. Zo maakte ik Dino zeep.

Wensenlijstje voor je verjaardag – Laat je kids een wensenlijstje voor zijn verjaardag maken en stuur ze rond. Handig en praktisch met veel voorpret.

Beloningskaart – Zijn jullie ook met de wc training bezig? Gebruik dan deze leuke auto beloningskaart.

Windmolentje – Maak voor in de tuin, op je fiets, je hut of op je kamer dit leuke windmolentje.

Is je kind gek op dino’s?! Maak dan deze dino tandenborstelhouder met dit DIY stappenplan. Tandenpoetsen zal het COOLSTE moment van de dag worden.

Super leuk, simpel en schoon is deze DIY: LEGO Zeep! Handen wassen is nog nooit zo leuk geweest!

Geef eens een cupcake bloemen boeketje kado! Leuk om samen met je kids te maken en heel gemakkelijk met dit foto stappenplan. Daar fleur je meteen van op!

Heb jij wel eens zelf een ei gelegd / gemaakt? Wij wel! We maakte zelf een Dino ei! En jij kan dat ook, mis dit niet!

Kids (DIY) - Kado's zelf maken

Eigen inpakpapier & versiering – DIY knutsel ideeën voor kids:

Inpakpapier knutselwerkje – Inpakpapier gemaakt van verf kunstwerkjes van je kids.

Inpakpapier van oude tekeningen –  Zo kom je nog eens af van die stapel tekeningen :).

Versier je kado met klei hangers – Pak je kado’s extra feestelijk in met deze klei hangers. Simpel om zelf te maken, leuk om samen met je kids te doen en mooi om te geven. Het stappenplan vind je hier.

Het is nooit leuk als er iemand ziek is en het liefste wil je diegene dan beter maken en opvrolijken. Het opvrolijken lukt zeker met dit vrolijke potje beterschap!

Juffenkado –  DIY knutsel ideeën voor kids:

Lachje per dag brievendoosje – Maak samen met je klas of het groepje van je kinderdagverblijf dit brievendoosje. Stop het vol met lieve woordjes of tekeningen voor de juf en tover elke dag een glimach op haar gezicht :).

Papieren bloemen (slinger) – Vouw van vrolijk, lmooi gekleurd papier bloemen. Leuk aan een slinger of om zo te geven.

Hartjes snoeppotje – Geef een klein beetje liefde in een potje. Zoete hartje snoepjes in een gepimpt potje is een zoet cadeautje.

Hangend waxine lichtje – Versier een oud groentepotje en hang er een zelfgemaakt hangend waxine lichtje. Zo geef je een lichtpuntje kado.

Brownie in een pot – Maak zelf een pot vol zoetigheid die de juf thuis kan afbakken tot heerlijke brownies.

Complimenten vlaggenlijn – Verras de juffen met een klaslokaal gevuld met slingers. Deze slingers zijn gemaakt van vlaggetjes die vol staan met lieve woorden en tekeningen van de kids. Dat zullen ze hartverwarmend vinden.

Juffen kaartjes – Bij afscheid van de juf of afsluiting van het schooljaar hoort een lief kaartje. Niet eentje uit de winkel, maar een leuke voorzien van handlettering. Deze kaartjes zijn gratis te downloaden en te printen.

Washi tape bloemen pen – Juffen kunnen niet zonder pennen. Dus dan geef je haar een zelfgemaakte bloemenpen als kado.

Klei kaarsenhouder – Geef eens een zelfgemaakt lichtpuntje weg! Een lief kado gemaakt van klei in de vorm van een ster: de ster kaarsenhouder. Zo gemaakt met dit stappenplan.

Stuur eens een origineel kaartje met Love hands. Je maakt hem heel eenvoudig zelf en hij is zo ontzettend persoonlijk en lief. Die wil iedereen wel op zijn deurmat krijgen!

Moederdag & Vaderdag –  DIY knutsel ideeën voor kids:

Vaderdag fotolijst – Maak dit bijzondere fotolijstje. Voorop vormen jouw handen een hartje en als je daar doorheen kijkt dan zit er een foto in van jou en je verjaardag.

Moederdag strippenkaart – Geef je moederdag een strippenkaart vol met leuke & lieve dingetjes kado. Zo heeft ze meerdere dagen plezier van haar moederdag kado.

Vaderdagkado ‘You rock my world’ – Laat je vader zijn dat je helemaal gek van hem bent en maakt deze te gekke platenhoes.

Vaderdag fotolijst – Ben jij helemaal onderste boven van jouw papa?! Maak daar dan een fotolijstje van. Leuk voor naast zijn bed of op zijn buro.

Dit jaar maakte we Vaderdag een tikkeltje TE GEK! Hoe? Met een hilarische fotoshoot die zorgde voor het grappige Vaderdag kado!

Kraamkado’s –  DIY knutsel ideeën voor kids:

Geboorteslinger – Maak zelf van mooie stofjes een geboorteslinger. Met vilt plak je er de naam van je jonge spruit zelf boven op. Een super lief en mooi kraamkado om te geven.

Auto luiertaart – Bij een kraampakket hoort een luiertaart. Niet zomaar in de vorm van een taart, maar eentje in de vorm van een auto. Want tja, als je een jongen mag verwachten dan zijn auto’s onvermijdelijk.

Kids (DIY) Interieur

Kindermeubels & jongenskamer – DIY knutsel ideeën voor kids:

Van Ikea krukje naar koeienkrukje – Pimp 1 van de meest populaire kindermeubels van Ikea en maak er een persoonlijk stoeltje van. Het kan met allerlei soorten zeil en het is enorm simpel.

Pimp je vitrinekast om naar een kinder kledingkast. Door mooie stofjes voor de ramen te plaatsen is het zo gedaan. Zo heb je een stijlvolle kast voor de kinderkamer.

Van Ikea tafeltje naar polka dot tafeltje – Ook dit Ikea tafeltje maak je met zeil persoonlijk en vrolijk.

Auto jongenskamer – Wij maakte voor ons ventje een echte auto jongenskamer. Hier kan je zien hoe die geworden is.

Deze cactusvriendjes kunnen niet ontbreken in de kinderkamer. Simpel en snel gemaakt met dit stappenplan.

Gehaakte hertenkop voor in de kinderkamer – Een hele klus om te maken maar onzettend mooi om op te hangen. Je vind hier de link naar het patroon.

Kids (DIY) - Buiten spelen

Papieren vliegtuigjes vouwen is ouderwets maar nog steeds ontzettend leuk. Hierop vind je er een uitgewerkte versie van maar ook een link naar velen meer.

Stoepkrijt spelletjes – Hier kan je maar liefst 10 stoepkrijt spelletjes vinden die met mooi weer buiten kan doen. Ook leuk voor een kinderfeestje!

Ballonauto van Lego – Met Lego en een ballon kun je de coolste race auto maken. Een experiment om thuis zelf te proberen.

Ballon race – Is het buiten te nat om buiten te spelen? Maak dan binnen deze ballon race. Pret voor tien!

DIY kinderfeestje: laat de kids zelf hun eigen spelletje maken.

Ezeltje prik – Ook weer een ouderwets spelletje maar nog super leuk voor een kinderfeestje. In dit blogbericht kun je een gratis ezeltjeprik poster printen.

Laat je kinderen ontdekken hoe apparaten in elkaar zitten en laat ze die UIT ME KAAR halen! Ze zullen plezier voor 10 hebben en het is ook nog eens leerzaam!

Wij weten wel wat we moeten doen met onze voorraad wc rolletjes: we maakten er een gave knikkerbaan van op de trap!

Tover je wasmand om naar een spelletjes mand! Hoe? Klik dan maar eens gauw door voor de 10 leukste spelletjes met een wasmand.

Kom buiten spelen en maak je eigen zandkeuken! Hier vind je inspiratie en een DIY stappenplan!

Hou je van spelen met water?! Dan moet je zeker een keer de waterbeker race spelen!

Boeken –  DIY knutsel ideeën voor kids:

Het slecht weer boek – Een review over een boek vol leuke buitenspelletjes wanneer het regent, sneeuwt of heel hard waait. Echt leuk dus in het Nederlandse weer.

Ben je gek op knutselen en met je zelfgemaakte knutsels de leukste spelletjes spelen? Zoek je hiervoor nog inspiratie? Dan zit je goed met het GROTE knutsel- en speelboek.

Spelletjes doen met Vera Ken je haar nog van vroeger, Vera de Muis? Voor mij jeugd sentiment! Vera is nog helemaal van deze tijd, want ze heeft een spelletjesboek. Het staat bol van prachtige illustraties, spelletjes en zelfs een recept.

Vinden jullie het thuis ook wel eens moeilijk om de gevoelens van de dag door te nemen? Dan is het SmoeltjesSchrift een goede oplossing! Lees hier ons review.

Kids (DIY) - Versjes

Afscheid versje, hartendief – Niets leuker dan afscheid nemen met een persoonlijk en super lief versje. Deze kun je personaliseren en gratis downloaden en printen.

Afscheid versje, kus – Dit versje is zo lief dat de juf van het kinderdagverblijf het nooit meer zal vergeten. Deze kun je ook gratis downloaden en printen.

Ben je ook op zoek naar leuke DIY voor in je huis. Kijk dan eens op mijn pagina vol met interieur & decoratie tips !

Close