TOP
Thuis / Lifestyle

Kijktip: de Luizenmoeder

Het kan bijna niet anders dan dat het je niet is ontgaan: de tv-serie De Luizenmoeder. De regelrechte hit is iedere zondagavond te zien op NPO3 en geeft een beeld weer van hoe het er op de Nederlandse schoolpleinen aan toegaat. Ontzettend leuk om te volgen en af en toe net wat over het randje…

De Luizenmoeder

In De Luizenmoeder is Hannah (gespeeld door Jennifer Hoffman) een nieuwe moeder op het schoolplein. Haar dochter Floor start in groep 3 in de klas van juf Ank (gespeeld door Ilse Warringa). De school is een uitvergroting van het gemiddelde schoolplein in Nederland. Van vriendenclubjes tussen de kinderen tot de uitdagingen waar ouders voor komen te staan. Als nieuwe moeder dien je onderaan te beginnen als luizenmoeder en kun je jezelf omhoog werken tot ouderraad (op dit moment is dat Nancy, gespeeld door Bianca Krijgsman).

De juf van groep 3 is een bijzonder type. Met de trekjes van de gemiddelde leerkracht gemixt met wat hysterie en veel gezang tegen kinderen én ouders is de juf een regelrechte hit in de serie en op internet. Zo is het liedje wat juf Ank dagelijks zingt voor de kinderen inmiddels gezongen door André van Duin bij tv-programma Pauw en hebben de Rossige Broerders er een carnavalskraker van gemaakt.

Iedere zondag is de serie te bewonderen op NPO3 om half 9. Wie nog niet aan de serie is begonnen, kan via de website van NPO3 de afleveringen terugzien. De serie is tevens geschikt voor kinderen. Het Jeugdjournaal liet zien dat niet alleen de ouders, maar ook kinderen smullen van de serie. Wellicht zullen niet alle grapjes landen bij de kinderen, maar dat is misschien maar beter ook.

Het succes van de serie

Wie kijkt naar De Luizenmoeder zal dit met een grote glimlach en tegelijkertijd een licht ongemakkelijk gevoel doen. De serie is hilarisch, maar voor iedere ouder zit er een type in de serie waar hij of zij zich mee kan identificeren. Het gedrag wat de ouders vertonen naar de kinderen en elkaar wordt sterk uitvergroot. De grappen zijn net wat grover dan dat je op het schoolplein (hopelijk) zal meemaken.

In de serie vind je de nieuwe moeder die nog geen weet heeft van de regels, een homo-stel met een adoptiedochter, een alleenstaande moeder, een vloekende moeder, een moeder wiens kind al niet meer op school zit maar wel betrokken blijft, een thuisblijf-vader en een net wat te enthousiaste moeder.

De tweede aflevering van de serie werd meer dan 2,5 miljoen keer bekeken. Een unicum voor de NPO3 en daarmee een regelrechte hit op de zondagavond. Wij kunnen inmiddels al niet meer wachten op de volgende aflevering…

(bron afbeelding)

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close