TOP
kinder-kersthapjes_gezonde-kerstboom-groente-vlees_
Bloggers DIY Countdown DIY Kerst Traktatie

Kinder kersthapjes die maak je gewoon zelf (snel & simpel)!

Nog een paar dagen en dan is het kerst. Is bij jullie de stress voor het kerstdiner al toegeslagen of ben je al weken van te voren begonnen? Wat het ook is: ik deel vandaag nog een gezonde en simpele tip voor kinder kersthapjes. Ze zijn makkelijk om te maken (zelfs met je kids) en ze vinden het gegarandeerd lekker!

kinder-kersthapjes_gezonde-kerstboom-groente-vlees

Kinder kersthapjes, wat heb je nodig:

  • Dikke plak kaas, salami worst, mini knakworstjes, komkommer, paprika en tomaatjes;
  • Ster vormpjes / uitstekers;
  • Mes;
  • Kaasschaaf;
  • Prikkers, een lange om alles aan te rijgen en kerstprikkers om ze te versieren.

Kinder kersthapjes, zo maak je ze:

kinder-kersthapjes_gezonde-kerstboom-groente-vlees-kaas

Kinder kersthapjes – stap 1 van de kerstboom met kaas: Snijd plakken van de komkommer met je kaasschaaf. Doe dat door eerst de voor- en achterkant er af te snijden en dan met lange halen de plakken er af te snijden. Dep naderhand droog.

Kinder kersthapjes – stap 2 van de kerstboom met kaas: Steek nu een ster uit de dikke plak kaas. Zorg wel dat je ster niet de dik is, want anders valt je gezonde kerstboom om. Ook niet te dun, want dan krijg je scheuren in je kaas (zoals je bij mij op de foto ziet).

Kinder kersthapjes – stap 3 van de kerstboom met kaas: Snij nu mooie plakken van je salami worst.

Kinder kersthapjes – stap 4 van de kerstboom met kaas: Pak je satéprikker en rijg vervolgens de kerstboompjes erop: eerst rijg je de komkommersliert zigzaggend op de prikker, met wat ruimte ertussen. Plaats dan de ster bovenop en vervolgens plaats je de kerstboom in de salami worst.

kinder-kersthapjes_gezonde-kerstboom-groente-vlees

Kinder kersthapjes – stap 1 van de kerstboom met tomaat op de top: Snijd de komkommer, paprika en salami worst in lange slierten. Maak verschillende lengte zodat je een oplopende kerstboom kan maken.

Kinder kersthapjes – stap 2 van de kerstboom met tomaat op de top: Pak je satéprikker en rijg vervolgens de kerstboompjes erop. De volgorde maakt niet uit, zolang je maar van klein naar groot rijgt. Plaats dan de tomaat bovenop en klaar is je 2e gezonde kerstboom.

EET SMAKELIJK!

Bloggers DIY Countdown Kersteditie - initiatief van www.badschuim.eu

 

Dit was vandaag mijn bijdrage voor de Bloggers DIY Countdown – kerst editie ( #BDIYC ). Wil je weten wat dat is, dan kun je dat hier terug lezen. Volg de BDIYC ook via mijn Facebookpagina voor nog meer Kerst DIY!

Morgen zal Gea van het blog Sien en Co een leuke DIY delen voor de #BDIYC ! Je kan hem ook morgen terug vinden op mijn facebook pagina :).

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close