TOP
Kinderbehang kiezen 6 afwegingen
Interieur Wonen

Kinderbehang kiezen: 6 afwegingen

Ben je op zoek naar mooi, vrolijk en passend kinderbehang voor de kinderkamer? Dan zijn er een aantal zaken die je in overweging kunt nemen voordat je een daadwerkelijke keuze maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Welke sfeer wil je creëren?

Het kinderbehang speelt uiteindelijk een grote rol in het bepalen van de sfeer in de kinderkamer. Welke sfeer wil je eigenlijk neerzetten? Ga je voor een kalme omgeving waar de kleine tot rust kan komen of juist een creatieve plek waar de kleine heerlijk kan spelen? De sfeer bepaalt het behang, het patroon en zelfs de kleur die je uiteindelijk kiest!

Welke sfeer wil je creëren kinderbehang

2. Combineren is altijd goed

Wist je dat je gerust behang mag combineren om een leuk, speels geheel neer te zetten? Je kunt kleuren en patronen in kamers die naast elkaar liggen op elkaar afstemmen, of zelfs verschillende (bij elkaar passende) soorten behang binnen dezelfde ruimte gebruiken. Om goed te kunnen zien wat het uiteindelijke effect is, is het belangrijk om de verschillende soorten behang eerst even naast elkaar te leggen. Zo zie je direct o fhet past!

3. Kleine prints zijn subtieler

Hoewel prints voor een heel mooi geheel kunnen zorgen, zijn teveel prints vaak verwarrend: zeker in een kleine ruimte. Kies dus liever voor prints op een kleine schaal om zo een wat subtieler effect te creëren. Daarnaast kun je deze kleine prints ook makkelijker combineren met andere ruimten en andere soorten behang!

4. Drama neerzetten

Wil je juist een dramatisch effect creëren? Kies dan voor grote prints: ideaal voor een grote ruimte of perfect om een kleine ruimte lekker intiem aan te laten voelen. Blijf in dit geval wel bij een enkele print, en hang niet de hele kamer vol met grote prints. Dit zorgt weer voor een overvloed aan prikkels en dat is niet fijn voor jou: maar zeker niet voor je kleintje.

5. Bestel proefmonsters

Je kunt online of in de winkel vaak proefmonsters krijgen om verschillende soorten behang uit te proberen. De kans is natuurlijk groot dat een bepaalde kleur of een specifiek patroon er in de ruimte anders uitziet dan online of in de winkel. Probeer het dan ook altijd eerst even uit voordat je een hele rol besteld!

6. Laat je kleintje meedenken

Heb je al om de mening van je kleintje gevraagd? Misschien vindt jij een neutraal behang ontzettend mooi, maar heeft je kleintje liever een behang met streepjes, dino’s of cartoon figuurtjes. Probeer samen iets leuks uit te kiezen en ga eventueel voor een middenweg (een stukje van zijn of haar favoriete behang in een lijstje aan de muur bijvoorbeeld).

«

»

Close