TOP
Reizen

Kinderen in de auto vermaken

In de vakantie zou het voor kunnen komen dat je wat vaker een autorit maakt met kinderen. Een ver familielid bezoeken, misschien wel op reis richting het zuiden van Duitsland of een dagje naar het strand. Een lange autoreis is voor kinderen vaak geen pretje, maar dat kan je er wel van maken. Zo maak je de autoreis voor kinderen onvergetelijk!

Zorg voor klein vermaak

In de auto is het fijn als kinderen kunnen spelen. Het belangrijkste voor kinderen in de auto is hun veiligheid, dus zorg ook met speelgoed dat het iets is waar ze zittend onderweg mee kunnen spelen. Kinderen moeten hun gordel omhouden in de auto dus een klein stukje speelgoed zoals een autootje is perfect. Bied het speelgoed steeds in fases aan. Eerst een autootje, raakt je kind er op uitgekeken? Ga dan voor een kladblok met potloden of ander speelgoed. Verras je kind af en toe met een nieuw speeltje. Denk bijvoorbeeld aan een setje nieuwe stiften, een nieuw autootje of iets anders. Zie het niet als omkoperij en je hoeft ook zeker geen dure investering te doen om je kinderen bezig te houden, maar iets nieuws doet het bij kinderen altijd goed. Een rondje door de Action zal je voor een paar euro al goed op weg helpen!

Zorg voor genoeg eten en drinken

Naast speelgoed, is een koekje of een drankje heel erg fijn. Zorg dat je pakjes drinken in de buurt hebt of een pakje met koekjes. Stop regelmatig om zelf goed uit te rusten maar ook om de kinderen even hun benen te laten strekken en wat te eten en drinken. Ook een bezoek aan het toilet is natuurlijk heel belangrijk. Klaar om weer verder te gaan?

Bedenk leuke spelletjes onderweg

Leuke spelletjes voor onderweg is auto-bingo: wie ziet er als eerste een rode auto? Of met iets oudere kinderen: welke grappige woorden kan je maken van kentekenplaten? Of wie ziet er als eerste een auto met een 1 in het kenteken? Bedenk genoeg spelletjes voor onderweg!

Het laatste redmiddel…

Zijn je kinderen niet meer te redden? Misschien is het tijd om het laatste redmiddel in te zetten. Denk aan een iPad of DVD… Zorg voor een opgeladen exemplaar en met filmpjes die offline te kijken zijn. Verras je kinderen met een paar afleveringen van Buurman&Buurman, Nijntje of een andere favoriete serie. Wellicht helpt het om je kinderen even af te leiden of juist in slaap te vallen…

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close