TOP
Carnaval Herfst

Kinderen schminken voor Halloween

De meest griezelige dag van het jaar komt er weer aan. Over een ruime week staat Halloween weer voor de deur! Halloween is het perfecte moment om even alles uit de kast te trekken en zo griezelig mogelijk verkleed de deur uit te gaan. Wij delen graag de leukste manieren om kinderen te schminken tijdens Halloween.

Kinderen schminken voor Halloween

Schminken als skelet

Maak een skelet van jezelf of je kind! Dit handige stappenplan laat je precies zien hoe je met zwarte en witte schmink aan de slag kunt gaan. Je kunt ook altijd even deze video bekijken. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Ook leuk om jullie beide zo te schminken en als duo op pad te gaan!

Kinderen schminken voor Halloween

Schminken als vogelverschrikker

Niet zo’n fan van schmink? Sommige kinderen vinden het echt niet fijn om schmink te dragen of hebben een huid die hier helemaal niet tegen kan. Ook voor deze kinderen bestaan er looks die hen omtoveren naar een andere gedaante. Wanneer je een tuinbroek aantrekt met daaronder een geruite blouse en een hoed van stro draagt, ben je al een halve vogelverschrikker. De outfit maak je helemaal af door de wangen en neus aan te zetten. In plaats van schmink kan je ook gemakkelijk make-up gebruiken, een oogpotlood voor de zwarte strepen is vaak minder vet dan schmink.

(bron afbeelding)

Kinderen schminken voor Halloween

Schminken als panda

Een mooi oogmasker maak je ook gemakkelijk zelf met schmink. Omcirkel de ogen met witte schmink en maak oortjes met zwart schmink. Je kunt dit ook doen door op een haarbandje zelf oortjes te maken van vilt. Op deze manier beperk je je niet tot het gezicht, maar breid je je kunstwerk op het gezicht van je kind uit tot een echte panda! Afmaken met een mooie lippenstift en jullie zijn klaar!

(bron afbeelding)

Kinderen schminken voor Halloween

Schminken als Elza van Frozen

Elza is nog steeds razend populair. Houden jullie van donkere en zwarte schmink of zijn jullie groot fan van Frozen? Dan is deze Elza-look perfect! De tutorial kun je hier bekijken. Helemaal afmaken met een echte jurk van Elza en jullie zijn helemaal klaar voor Halloween!

(bron afbeelding)

Overige looks die je gemakkelijk zelf kunt maken

  • Piraat: met een ooglapje ben je al een heel eind.
  • Heks: groen schminken met een spinnenweb op je gezicht.
  • Poes: snorharen maken an oogpotlood, een streepje van de neus tot de bovenlip en een zwart neusje
  • Batman: zoek het logo van Batman op via Google en teken het na als oogmasker, leuk!

De getoonde looks op het gezicht van volwassen in dit artikel kun je ook gemakkelijk op een kindergezicht maken. Vergeet met Halloween niet om verlicht op pad te gaan buiten. Op Badschuim vind je hier een artikel over hoe je zelf een lampion kunt maken voor Halloween.

Doen jullie aan Halloween? En hoe schminken jullie je dan?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close