TOP
Kids Kringloopliefde

Kinderkleding: goedkoop en leuk!

Er is ontzettend veel leuks te koop aan kinderkleding. Zoveel, dat je er hele maandsalarissen aan uit kunt geven, elke maand weer. Steeds weer zijn er nieuwe collecties en aangezien je kindje snel groeit, heb je ook regelmatig weer nieuwe kleding voor hem of haar nodig. Maar als je steeds die super mooie kleren koopt die goede kwaliteit hebben en een flinke prijs, gaat je portemonnee er binnenkort van huilen. Toch is het wel te begrijpen dat je je kind er goed uit wilt laten zien en dat je zo nu en dan een nieuwe garderobe moet aanschaffen in de volgende maat. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je kind er leuk uitziet, kleding in de goede maat heeft en toch niet elke dag hetzelfde setje aan hoeft? Waar moet je op letten bij het kopen van kinderkleding? Hoe zorg je ervoor dat je leuke outfits hebt, zonder keer op keer een groot bedrag neer te leggen? Lees maar mee!

Tweedehands

Misschien is het helemaal niet jouw ding, maar tweedehands is zo nu en dan echt wel een uitkomst. En voor kinderen helemaal. Kinderen dragen hun kleding maar kort, omdat ze er zo uitgegroeid zijn. En als de kleren er dan nog goed uitzien, is het slim om het naar een tweedehands winkel of kringloop te brengen, zodat anderen er nog gebruik van kunnen maken. Niks mis mee dus! Tweedehands kun je vaak erg leuke outfits scoren, voor weinig geld! Jurkjes voor vijftig euro? Ben je gek! Naar de kringloop voor een zo goed als nieuw jurkje: drie euro. Dat is nog eens een deal! Er is vaak in een kringloop juist ook merkkleding te vinden is en echt kleding van goede kwaliteit. Je moet je maar bedenken: kinderen slijten kleding gauw met spelen, dus je hebt kleding om in te spelen nodig. En wil je daar echt veel geld aan besteden? Zonde!

Online speuren

Je kunt gewoon naar de stad gaan voor kleding, maar online shoppen is net zo handig. Helemaal als je je bedenkt dat je geen kinderen mee hoeft te slepen, winkel in, winkel uit. En online heb je vaak hele toffe kortingen. Houd je favoriete webshops maar in de gaten, want je kunt er zoveel leuks vinden voor kleine prijsjes! Primark heeft ook erg leuke prijsjes voor kinderkleding en schoenen. Dat is ook echt een aanrader, als je leuke outfits wilt hebben voor weinig geld! Zeeman, Hema en Wibra hebben ook een steeds grotere en leukere collectie kinderkleding. 

Basis in huis, accessoires bijkopen

Wat sowieso handig is: basiskleding in huis hebben. Basic shirtjes, broekjes en rokjes. Dat klinkt misschien saai, maar echt: het komt altijd goed van pas. En op die basic kleding, kun je heel makkelijk lagen toevoegen. Een leuk vestje met een knalkleur, opvallende glitterschoenen en super leuke accessoires. Zelf ben ik dol op Aliexpress. Daar kun je super leuke accessoires vinden, voor kleine prijsjes.  Zo haalde ik een pak van dertig haarstrikken in alle kleuren van de regenboog, voor nog geen tien euro. En wat dacht je van tasjes? Hartstikke leuk! Mutsjes en hoedjes zijn er ook zat te krijgen. Daarmee leuk je basic outfits op voor weinig geld!
Dan kan je je dochter bijvoorbeeld een basic zwart jurkje aandoen en dat combineren met een grote strik in het haar, een hoedje of mutsje, een tasje en leuke schoentjes. 

Hoe zorg jij voor affordable kinderkleding?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close