TOP
Kids

Kinderlogica en wijsheden van 3,5 jaar oud.

Geniet jij ook zo van de kinderlogica van je eigen kleintjes? Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Hieronder een verzameling van de prachtige uitspraken van ons eigen ventje. Geniet je mee?!

Kinderlogica:

– Als ik s’ochtends het rolgordijntje omhoog schuif zeg ik tegen ons ventje: Het is jammer genoeg niet zo mooi weer, waarop hij naar de andere kant van het huis rent, naar buiten kijkt en zegt: aan deze kant ook niet mamma’.
– We zitten samen gezellig te kletsen en hebben het over de dingen die we een paar dagen geleden hebben gedaan. Ons ventje wil ook graag meepraten en zegt:Vroeger toen ik nog een kleine jongen was…..’.
Ons ventje zit heerlijk te spelen op het kleed als ik opeens een luid getimmer hoor. Zijn timmerspulletjes liggen er niet bij en ik ben dan ook verbaasd als ik hem met een playmobil poppetje zie timmeren op wat anders. Ik vraag hem wat hij aan het doen is en waarom, aangezien het daarvoor niet bestemd is. ‘Ja maar mamma zegt de kleine man, ‘het is toch ook breek mobil….’.
Dit jaar kochten we een prachtige caravan om onze vakanties te verrijken. De caravan heeft een vast twee persoonbed en een opklapbed onder de tafel met zitbanken. Ons ventje is super trots op de caravan en verteld aan iedereen dat hij op de tafel mag slapen. 

 
 
Er zijn van die momenten die elke ouder wel kent. Dan wil je die kleine gewoon even achter het behang plakken. Vaak gebruik ik dan de zin wat ben je toch een kleine draak’ waarop ons ventje dan antwoord: nee hoor, ik ben gewoon Dex’. Tja, dan kan je toch niet langer boos blijven.
We horen een geluid wat van de buren vandaan komt en ons ventje vraagt wat dat is. Ik antwoord:‘ Dat zijn de buurtjes’. Ons ventje knikt en zegt:de buurman, ja, die woont achter de muur’. 

Wil je nog meer herkenbare lifestyle berichten lezen? Wat dacht je van discussies bij de kledingkast of Kleuterhonger?!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close