TOP
Herfst Kids Kids uitjes Winter

Kinderuitjes bij koud weer

In de zomer zijn er genoeg uitjes te bedenken, als je er met de kinderen op uit wil. Er is dan niet veel nodig om hen te vermaken. Helemaal als het flink warm is. Dan heb je alleen zand en water nodig en je hebt geen kind aan hen! Lekker laten flodderen, met het warme zonnetje erbij en zo nu en dan een glaasje fris met wat lekkers: Zo kom je de zomer wel door. Maar nu oktober alweer voorbij is en het weer minder warm is, de dikke jassen, sjaals en mutsen weer tevoorschijn komen, wil je toch ook nog dagjes weg. Wat is dan nog leuk om te doen? Wat kun je nu met de kinderen gaan doen of bezoeken als het koud en grijs is buiten?

Zoek het avontuur in Groot-Ammers

Misschien heb je er al van gehoord: In Groot-Ammers is een ontzettend leuke avonturen boerderij, met de twee bekende Fien en Teun mascottes. Je kunt er heel veel bekijken, beleven en doen. In de herfst kun je bijvoorbeeld de paddenstoelentocht doen, je kunt een puzzeltocht doen en je boerderij diploma halen. Kippen, konijnen, geiten, schapen, koeien, varkens en paarden…ze zijn er allemaal. Je kunt ze aaien, voeren, je kunt zelfs pony rijden! Er zijn leuke shows van Fien en Teun, die lekkere sing-along liedjes zingen en bij verschillende hotspots wordt van alles over de boerderij uitgelegd door het personeel. Heel het jaar door is er genoeg te beleven!

Het boeren leven

Nu we het toch over boerderijen hebben: Hoe leuk is het om je kinderen kennis te laten maken met het echte boerenleven? Zien hoe de koeien gemolken worden, hoe de andere dieren verzorgd worden en hoe kaas gemaakt wordt. Er is veel te zien op het erf van de boer en dat is het zeker waard om je kinderen te laten zien!

Lief klein konijntje

Geen zin om door de kou te lopen? Dan kan je ook naar het Nijntje museum gaan! Daar is van alles te zien over Nijntje en haar vriendjes. Er valt ook genoeg te spelen: voor ieder wat wils! Een leuke hoek om boekjes te lezen, met blokjes spelen, De prentenboeken van Dick Bruna zijn simpel en leuk. Voor peuters en kleuters is dit dus een fantastische nieuwe wereld om te ontdekken!

Muziek op de ouderwetse manier

In Utrecht heb je ook het Speelmuseum. Je kunt er niet eindeloos spelen met bergen speelgoed, maar er wordt je veel uitgelegd over draaiorgels! Elk draaiorgel dat je te zien krijgt, kan mooie melodietjes spelen. Oude liederen, maar zelfs wat modernere nummers. Gangnam Style bijvoorbeeld. Hoe hilarisch is dat om te horen op een draaiorgel? En een geluid dat er uit de orgels komt! Ga maar eens luisteren in de grote balzaal en vraag je favoriete nummer aan!

Krijspaleis

Zelf aan rust toe maar de kinderen moeten nodig hun energie kwijt? Dan kan je altijd naar een binnenspeeltuin gaan, waar ze maar tekeer kunnen gaan. Neem zelf je laptop mee en get some work done, terwijl de kids rond racen, rennen, klimmen en glijden. Bestel een kan limonade voor de kinderen en een kop koffie voor jezelf en geniet ervan! Tip: neem oordopjes mee als je niet tegen gegil kunt, want tja…het is niet voor niets een krijspaleis!

Waar zou jij wel heen willen gaan deze herfst of winter?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close