TOP
klaagbrief aan mijn hypotheek verstrekker
Thuis / Lifestyle

Klaagbrief aan mijn hypotheek verstrekker

Beste meneer of mevrouw de hypotheekverstrekker. Of moet ik zeggen HET, want u voelt niet als een persoon voor mij, maar als een ongevoelig HET. Dit is een klaagbrief aan u gericht. Het moet me echt even van het hart. Dus blijf staan (ik hou je stevig vast) en hoor het aan.

Klaagbrief aan mijn hypotheek verstrekker

Beste HET. Een 6 jaar geleden gingen we zo gelukkig met elkaar om. We waren blij met elkaar, want zo’n eerste ontmoeting met prachtige vooruitzichten is iets om heel vrolijk van te worden. We kregen er zelfs wat kriebels van in de buik en gingen een verbintenis aan: een heus contract (bijna met ring). Maar gaandeweg ging onze relatie echt berg afwaarts. Er waren maar enkele wittebroodsweken en er kwam daarna een boze wind (de crisis) onze kant op. Ons luchtkasteel stortte in. Daarna was er weinig vrolijkheid meer in onze relatie. U was slecht bereikbaar, was niet meer zo vriendelijk en het opgebouwde vertrouwen was met het kasteel de lucht uit geschoten. Gelukkig konden wij, door snel handelen, onze zorgvuldig opgebouwde bruidsschat nog net op tijd in de goede pot verzilveren. Maar wel met verlies aan handelslieden die ons daarbij hielpen. Het vertrouwen was verre van weg en u was vaak ook niet meer thuis te vinden. De prille relatie had een flinke knauw gekregen maar door ons contractuele huwelijk waren we aan elkaar gebonden met een gouden ketting. Een ketting die zoveel jaar later steeds dikker werd.

Nu uiteindelijk de zon weer ging schijnen in de wereld en de tijden beter waren, leek het ons toch tijd om een echtscheiding aan te vragen. Hierover liet u eerst geen gehoor horen, u was niet thuis te vinden! Het duurde maar liefst een hele maand alvorens wij wat van u hoorde (was u op vakantie misschien met een nieuwe liefde?). Daarna was het contact kort, vluchtig en naar! Uit de echtscheiding probeerde u een verschrikkelijke hoge alimentatie te slepen die, zoals de experts het mogen noemen, toch echt buiten proporties was. Helaas zijn wij dus nog een aantal jaar aan elkaar veroordeeld.

Wij zullen deze laatste paar jaar netjes aan onze verplichtingen voldoen (met een zuur gevoel) en u zal lekker op uw vette bank zitten (lachend in uw vuistje). Het voelt niet fijn, zelfs heel erg rot. Maar goed, er is niet veel aan te doen. Gelukkig mogen wij na een tijd uiteindelijk van u scheiden en hopen u nooit meer te zien. Wij zullen dan wat uitgebreider onderzoek doen wanneer wij op zoek gaan naar een nieuwe en geschiktere partner die de woorden: KLANTVRIENDELIJK, MEEDENKEND EN HET TEGEN OVER GESTELDE VAN GIERIG KAN VERTEGENWOORDIGEN. Dus beste hypotheekverstrekker, wij zitten ons huwelijk uit en hopen u daarna nooit meer te zien.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close