TOP
Klei hangers zelf maken- gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu
DIY Feest

Klei hangers maken, kado versiering.

Pak je kado’s extra feestelijk in met deze klei hangers. Het zijn last minute versieringen. Simpel om zelf te maken, leuk om samen met je kids te doen en gewoon ook leuk als vakantie activiteit. Een win, win, win dus en het staat ook zo mooi op het kado! Naderhand kun je ze mooi ophangen. Te leuk dus om niet even er bij te maken. En dat kan! met dit stappenplan.

Klei hangers zelf maken, dit heb je nodig.

das klei

  • zelfdrogende klei, bv DAS klei (te koop bij speelgoed en hobby winkels).
  • koekjesuitstekers, vorm naar keuze.
  • glazen schaaltje of kommetje met reliëf aan de onderkant (gevonden bij de kringloopwinkel)
  • een deegroller.
  • een rietje.
  • Glitter spuitbus of andere verf, wat jij wilt ;).
  • Lintjes of strikjes.

Klei hangers, zo maak je ze.

Stap 1 – klei hangers zelf maken: Rol de klei uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek er sterren uit (of andere vormpjes die jij wil maken). Maak (met een rietje) gaatjes in de vormpjes. Kies de plek wel een beetje strategisch, want als je het wilt ophangen dan wil je wel dat het goed hangt :).

Stap 2 – klei hangers zelf maken: Druk het glazen schaaltje / kommetje op de ster zodat het reliëf op de ster gedrukt wordt. Niet te hard want dan druk je de vorm uit het verband en kun je weer opnieuw beginnen. Laat de klei hard worden.

Stap 3 – klei hangers zelf maken: Als de klei hard is (dat duurt zonder oven een halve dag en met oven een 10 tal minuutjes) dan kun je de vormpjes gaan versieren. Ik deed dat met glitter spray, maar je kan ze natuurlijk ook mooi verven. Daarna laat je ze ook weer drogen.

Stap 4 – klei hangers zelf maken: Wanneer nu alles droog is kan je de strikjes / lintjes er door heen doen. Klaar zijn je klei hangers!!

Klei hangers zelf maken- gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu

Een aantal plakte ik op cadeautjes, dat ziet er zo gezellig uit!

Klei hangers zelf maken- gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu

Sommige kregen een plekje in huis :).

Klei hangers zelf maken- gemaakt door het creatief lifestyle blog www.badschuim.eu

Zoek je nog meer leuke knutsels voor de feestdagen? Check dan eens mijn verzamelpagina knutseltips voor de feestdagen

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close