TOP
Review kleine avonturen kaartspel
Kids

Beleef kleine avonturen samen met kids! Een super leuk spel!

Het is over met de saaie middagen: nu is er het kleine avonturen kaartspel voor ouders & kids! Een kaartspel boordevol activiteiten dat wij mochten uitproberen. Dus lees mee wat het is, wat je er mee kan doen & wat wij er van vonden. De ontdekking van een leuk kinderspel voor jong & oud.

kleine avonturen kaartspel

Wat is kleine avonturen?

Heel simpel: een blikje boordevol vol met activiteiten kaartjes die je beloven de leukste avonturen samen te beleven. Samen, want het is een spel voor jou als ouder en je kind. Een spel dat jullie quality time geeft. Je speelt het echt samen, zonder afleiding en je kan er je eigen fantasie in kwijt. Je kan het spelletje dus inzetten tijdens een saaie, regenachtige middag maar ook meenemen op vakantie of weekendjes weg.

kleine avonturen kaartspelHoe speel je het spel kleine avonturen?

In het blikje zitten 44 kaartjes met heel veel verschillende spelletjes. De beschreven spelletjes zijn makkelijk uitvoerbaar en er is veel afwisseling, van knutselen tot koken, van schminken tot bouwen. Je kan alle kaartjes op zijn kop op tafel leggen en er eentje uit kiezen. Op de kaart staat een opdracht die jullie samen gaan uitvoeren. Er zitten soms knotsgekke opdrachten bij zoals: een eigen orkest maken, een zomaar-feestje houden, muurbloemen in huis maken en etenswaren proeven met een blinddoek! Ga aan de slag, laat je verrassen en beleef de mooiste avonturen.

Het spel is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Maar eigenlijk is het voor elke leeftijd nog leuk. Vandaar dat op het blik de leeftijdsaanduiding 4-99 jaar staat.

Wat vonden wij van kleine avonturen?

Het spel (het blikje en de kaartjes) zijn ontzettend mooi vormgegeven dus is al een feestje om uit de kast te pakken. Doordat er zoveel knotsgekke opdrachten inzetten is het al spannend om mee te beginnen. Wat voor rare opdracht pakken we dit keer en welk avontuur gaan we samen spelen & beleven.

Zelf vond ik het als ouder ook wel spannend. Er zitten namelijk opdrachten bij, zoals blindemannetje, waarbij je de controle volledig aan je kind overlaat. Daarnaast zitten er ook opdrachten bij waarbij je het ‘spik & span’ gevoel even los moet laten (zoals bij de opdracht kunstig kliederen en muurbloemen, zie voorbeeld kaartjes hieronder).

kleine avonturen kaartspel

Omdat de opdrachten dus totaal niet ‘alledaags’ zijn, is het een spel wat je vaker gaat doen. Met 44 activiteiten ben je niet snel uitgespeeld en blijft het elke keer nog een verrassing!

Wij gingen er dus eens goed voor zitten en trokken uit de stapel de kaart: proeven! Bij dit avontuur is het de bedoeling dat jij en je kind voor elkaar, zonder dat je het ziet, proef schaaltjes maakt. In deze schaaltjes mag je allerlei eten doen. Van zout, tot pindakaas en van jam tot sla. Wat je maar in de keuken kan vinden. Deze etenswaren ga je blind proeven en je moet dan de smaken raden. Spannend!

Bij mini meneertje Badschuim was dat meteen een schot in de roos, want hij wilde heel graag die uitdaging aan gaan. Super spannend vond hij het natuurlijk. Met een hoop gegiechel begon het proeven (en stiekem proberen te kijken onder die blinddoek natuurlijk:

Review kleine avonturen kaartspel

Review kleine avonturen kaartspel_activteotkaart proeven_01

Niet alles was even lekker. Vooral de mosterd was even ‘wennen’ ;)!

Review kleine avonturen kaartspel

En het is natuurlijk helemaal leuk als je het goed hebt geraden! Ook ik moest er natuurlijk aan geloven. De blinddoek werd omgedaan en ik moest wachten op de proefschaaltjes. Na een hoop gerommel in de keuken was het voor mij zover:

Review kleine avonturen kaartspel

Review kleine avonturen kaartspel

We hebben er een hoop lol mee gehad. Want wat vond mini meneertje Badschuim het geweldig om voor mij proefschaaltjes te maken. Gelukkig had hij er allemaal lekkere dingetjes in gedaan!

We hebben met z’n tweetjes echt een half uurtje lol gehad en we kijken alweer uit naar een volgende keer dat we het gaan spelen. Wij hebben het spelletjes dus dubbel en dwars goed gekeurd. Vooral door de niet alledaagse en grappige activiteiten / avonturen die we nog moeten gaan beleven. Het lijkt ons ook super geschikt voor een kinderfeestje en een speeldate. Wij vinden het dus een aanwinst in onze speelgoedkast!

Waar koop je kleine avonturen: bij webshop Love Peace & Joy!

Love peace joyLove, Peace & Joy wordt gerund door Ester Verheijden en Ellen Das. Naast een uitgebreid aanbod dames- en kinderkleding, vind je er mooie accessoires, speelgoed dat je zal doen denken aan vroeger, prachtige (doe)boeken, creatieve cadeautjes voor volwassenen en kinderen en bijzondere woon- en kinderkameraccessoires. Alles met een hoog ‘feel good’ gehalte, vaak een vleugje retro en met veel liefde voor jou uitgezocht. Zo ook dus het kleine avonturen kaartspel voor ouders & kids. Je koopt het voor €12.95 exclusief verzendkosten. Een leuk prijsje dus voor zo’n te gek spel! Ook leuk als kado.

Winactie kleine avonturen

Van Ester & Ellen van webshop Love, Peace & Joy mag ik het spel kleine avonturen weg geven!

De winactie is gesloten en gewonnen door: Marielle Claesen.

Niet gewonnen of vergeten mee te doen? Er zijn regelmatig leuke winacties op mijn blog! Dus volg mij via de nieuwsbrief (in het menu te vinden of de linker zijbalk) of via de Facebook pagina van Badschuim om niets te missen.

Dit artikel bevat producten die mij toegestuurd zijn ter review. Meer uitleg hierover kan je hier lezen.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

5 COMMENTS
 • Linda Smeets
  8 jaar ago

  Wat ontzettend leuk om te doen! Ik doe graag mee voor onze avontuurlijke dochter en haar neefjes.

 • Wat leuk zeg. Hiermee heb je echt even quality time met de kids. weg met alle afleiding en lekker gek doen. elise van bijna 6 zal dit echt heel leuk vinden!

 • oudeliefde77
  8 jaar ago

  yinthe mijn dochter, maar we zijn allemaal gek op spellen

 • Anna
  8 jaar ago

  Heeel leuk.. ik doe mee voor mijn nichtje..
  Facebook: An Na

 • Carla Lansink
  8 jaar ago

  Weer een leuke winactie: kleine avonturen voor heel veel plezier. Mijn kleinkinderen van 7 en 11 zullen dit fantastisch vinden.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close