TOP
De leukste gratis apps voor een kleuter
Kids Thuis / Lifestyle

Kleuterliefde voor de iPad

De leukste gratis apps voor een kleuterYep! Wij hebben ze ook: de iPad en de iPhone. We hebben zelfs, na horen zeggen, maar een bescheide aantal in huis. En ja! Onze kleuter is er ook verliefd op, hij kan zelfs soms niet zonder (zijn eigen uitspraak, heel erg ja). Soms is het een zegen die iPad, soms ook niet, maar OOO zo handig. Daarom stel ik je voor aan onze gratis, favoriete apps en hoe je een slot kan zetten op de rest!

Wat is die iPad handig voor op vakantie, thuis als je ff entertainmant zoekt en al dat speelgoed helemaal niet meer leuk is, in de auto, in bad (ja dat doen we af en toe echt wel) en op nog veel meer plaatsen. Zeer handig als je wel de leukste apps hebt geïnstalleerd. Hierbij onze favorieten.

De leukste Duplo en Lego apps voor kleuters

Wij zijn hier weg van Duplo. Deze apps leren je kleuter om virtueel te bouwen (dus zijn ruimtelijk inzicht te verbeteren), zijn creativiteit te gebruiken door dagelijkse situaties na te spelen zoals winkeltje spelen, emoties te leren kennen en gewoon ook heel veel plezier te hebben! Je hebt er 5 verschillende soorten;

Duplo ijswinkel app.Lego Duplo food app

Wat is nou niet lekkerder dan IJS! Kinderen weten het wel en wat is nou leuker dan het te verkopen. Om een ijsje te verdienen en te kunnen kopen moeten er eerst allerlei opdrachten uitgevoerd worden. Dit doet hij niet alleen maar met vriendjes. Hierdoor leert je kindje de waarde van vriendschap kennen.

Kleuterliefde voor de iPadDuplo circus app.

Jouw kindje mag de show regelen voor het circus! Van begin tot eind. Zoals het verkopen van kaartjes tot het uitwerken van de show zelf. Met deze kleurrijke app neemt jou kindje de regie over en worden ze beloond voor hun prestaties met een daverend applaus van het geboeide publiek. Hierdoor maakt je kindje kennis met het gevoel van trots na iets te hebben bereikt.

Kleuterliefde voor de iPadDuplo Voedsel app.

Hier maakt je kind ijsjes, taartjes en burgers voor klanten van de winkel, en wordt hij of zij beloond als de bestelling klopt. Door de nadruk te leggen op het namaken van de bestelling van de klant door middel van gissen en missen, voegt deze peuterapp een leuke dimensie toe aan de ontwikkeling van de redeneervaardigheden van je kind.

Kleuterliefde voor de iPadDuplo dierentuin app.

Konijn en Giraf zijn op weg naar het verjaardagsfeest van Leeuw en beleven samen allerlei avonturen te land, ter zee en in de lucht (OK, die ‘zee’ is eigenlijk een rivier). In de dierentuin of op de savanne: overal vinden ze uitdagingen die moeten worden opgelost voor ze hun tocht kunnen voortzetten.

Kleuterliefde voor de iPadDuplo Treinen app.

Wat is nou niet leuker om zelf van station naar station te rijden. Je kindje neemt de taak van de machinist over en laadt wagons, bouwt super gave bruggen, regelt de brandstof en legt nieuwe sporen rond moeilijke rotsen. Niets is zo leuk om toeterend te rijden met een reusachtige stoomtrein door het vrolijke LEGO landschap. Klik ook op de omgeving en er gebeuren de leukste dingen!

 

 

Dit waren wel de favorieten voordat ons ventje naar de basisschool ging. Al snel kwam Lego ook in beeld.

 

gratis lego appCreëer en vertrek Lego app

In deze app kan jouw kindje zijn eigen verbeelding gebruiken om zijn eigen voertuigen en minifiguren te creëren. Wat is er nou niet leuker om een auto benen te geven ipv wielen of wat dacht je van extra helikopterbladen zodat je zo nu en dan ook kan vliegen! Zo kan hij zijn fantasie helemaal laten gaan. Door naar muntjes te zoeken worden de virtuele sets geactiveerd en krijg je steeds meer mogelijkheden om te creëren in het spel.

 

Gratis lego appsDe juniors zoektocht Lego app

Oei! In dit spelletje zijn er twee dingen kwijt die je gaat zoeken: de kat van een klein meisje EN een gevaarlijke boef. Jouw kindje gaat helpen om de kat terug te vinden en de boef te vangen! Tijdens de zoektocht kom je allerlei leuke dingen tegen zoals een prinses in een kasteel en boeven en politieagenten. Een verhaaltje met happy end en een hoop creatief plezier!

Je kunt ze allemaal downloaden via Google Play of the App store door op de kopjes te klikken. Voordelen van al deze apps (zover wij hebben kunnen merken):

  • Vol met vrolijke en leuke animatiefilmpjes!
  • Enorm leerzaam!
  • Geen verkoopfunctie binnen de app!
  • Geen reclames voor andere bedrijven!
  • Geen links naar andere websites!

En zo maak jij je iPad kindvriendlijk met slot

Via deze link, heb ik op een simpele en eenvoudige manier alles gelocked op mijn iPad en iPhone. Heel erg fijn want nu kan ons kleutertje niet zomaar zelf extra appjes downloaden. Veel belangrijker vind ik dat mediakanalen als Youtube niet zomaar beschikbaar zijn. Hoef ik niet de hele tijd met een schuin oog mee te kijken wat er allemaal gebeurt op die iPad.

 

Veel plezier toegewenst aan de kindjes en aan de ouders: geniet van je (tijdelijke) rust ;).

 

Note: Kleuterliefde voor de iPad is geen review of reclame maar onze eigen persoonlijke ervaring met de apps. 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close