TOP
Interieur Thuis / Lifestyle

Klussen in- en rondom het huis

Het nieuwe jaar is begonnen. Dan komen alle goede voornemens weer tevoorschijn en gaan we weer vol goede moed aan de gang met alle vergeten to-do lijstjes, vol klusjes en taken. We stoppen met drinken, roken en minderen met suikers. We gaan weer sporten en besluiten meer me-time in te plannen. Zelfzorg is belangrijk. Maar bij zelfzorg hoort ook dat je een thuis hebt, waar je met een gerust hart kunt zitten op de bank met een kopje thee en genieten van het moois om je heen. Lukt dat niet? Dan is het tijd om je klus kleding aan te trekken en aan de slag te gaan, want blijkbaar moet er dan nog veel in huis gebeuren om jou tevreden te krijgen!

Een hele andere stijl en een hele andere look

Ieder mens heeft een andere stijl van inrichten. De één is gek op vintage, barok, landelijk of industrieel. De ander heeft veel meer met modern en strak. En die stijl kan ook erg veranderen met de tijd. Misschien was je in je tienerjaren gek op alles wat zwart, wit en glanzend was, terwijl je nu toch echt fan bent van een landelijke stijl.En als je dan om je heen kijkt in je huiskamer en deze stijl je niet zint, zul je de klus toch moeten oppakken om de boel een goede opknapbeurt te geven. Een nieuw behangetje misschien, een mooie nieuwe hoes om je banken om ze op te frissen en hier en daar een likje verf. Voor de bovenste randjes en hoekjes pak je dan de huishoudtrap of nog handiger: de kamersteiger

In en om het huis

Wat ook altijd weer een dingetje is: alle kozijnen schilderen. Ook buiten moet alles goed bijgehouden worden.Misschien is de witte verf op je kozijnen wel vergeeld of ben je het tweede kleurtje, dat rare groen, erg zat en wil je liever een fris kleurtje. Bij de meeste huizen hoef je gelukkig niet jaarlijks de boel te verven, maar bijhouden is wel belangrijk Natuurlijk voor het zicht, maar ook tegen problemen. Zo kan de boel gaan rotten als de verf afbladdert en het hout blootgesteld wordt aan nat weer. Dat is niet iets waar je op zit te wachten. Voor de meeste mensen is dit dan ook wel een klus waar tegenop gekeken wordt. Niet het leukste om te doen. Maar nu het nieuwe jaar is begonnen en we weer vol frisse moed zitten, kunnen we er net zo goed even tegenaan gaan toch? En dan kijken we straks tevreden naar het resultaat. 

De slaapkamers

Als je kinderen hebt, weet je dat het zo nu en dan nodig is om de slaapkamers een nieuwe look te geven. Voor je dochter van twaalf is dat beertje Paddington behang niet meer zo leuk en je zoon van acht wil geen Paw Patrol stickers meer op de muur. Een goed excuus om alles eens flink leeg te ruimen en een nieuwe look te geven. Kijk eens in tijdschriften voor de leukste inspiratie. Tegenwoordig is ‘licht’ heel erg in. Een lichte vloer, een lichte, mooie print op de muur en licht-houten meubels. Daar vind je zoveel van in de winkels! En je kunt er zoveel accessoires bijvoegen als je wilt, om de kamer meer aan te kleden.

Welke klus pak jij als eerste aan?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close