TOP
Maak een knikkerbaan van wc rolletjes op je trap! Hierdoor gaan de knikkers super snel! Met dit foto stappenplan heb je hem zo gemaakt!
DIY Kids

Knikkerbaan van wc rolletjes

Op een bewolkte middag hadden mini meneertje Badschuim en ik zin om iets leuks te bouwen. Na een kleine brainstorm sessie waren we er uit. Het moest een knikkerbaan voor de knikkers worden. We plunderde hiervoor onze voorraad lege wc rolletjes en maakte de trap vrij. Want een knikkerbaan waarop hoge snelheden behaalt konden worden is toch wel het gaafste! Dus met een schaar, washi tape en de wc rollen maakte wij een super coole knikkerbaan van wc rolletjes op de trap! We hadden super veel plezier!

Maak een knikkerbaan van wc rolletjes op je trap! Hierdoor gaan de knikkers super snel! Met dit foto stappenplan heb je hem zo gemaakt!

Knikkerbaan van wc rolletjes, wat heb je er voor nodig?

  • Wc rolletjes :), een stuk of 15 / 20!
  • Schaar.
  • Washi tape.
  • Stiften om de knikkerbaan te versieren.

Knikkerbaan van wc rolletjes, zo maakte wij hem?

Stap 1 – knikkerbaan van wc rolletjes: Verzamel al je rolletjes en leg ze klaar. Per trede heb je er ongeveer 4 nodig. Schuif ze in elkaar zodat je een lang stuk krijgt. Plak dat stuk aan de bovenkant van de onderste trede van je trap vast met washi tape.

Stap 2 – knikkerbaan van wc rolletjes: Nu maak je een koppel stuk. Dat doe je door een rolletje open te knippen. Hierdoor krijg je een langwerpig kijkgat (hierdoor zie je dan straks je knikker voorbij razen!). Dat rolletje plak je aan het eerste lange stuk vast.

Stap 3 – knikkerbaan van wc rolletjes: Hierna pak je weer 4 wc rolletjes die je op elkaar schuift en als buis dient naar de volgende trede. Hierna volgt er weer een koppelstuk. Zo blijf je dat herhalen totdat jij vind dat jouw knikkerbaan lang genoeg is :) !

Stap 4 – knikkerbaan van wc rolletjes: Versier je knikkerbaan met coole tekeningen!

Klaar, knikkeren maar!!

Wij hadden echt veel lol. Kijk maar eens naar het volgende filmpje. De knikkers gingen met een super snelheid van de trap :)!!

Psssst, op zoek naar nog meer fun met wc rolletjes?! Bekijk dan eens mijn complete pagina vol met 16 knutseltips met wc rolletjes!!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close