TOP
DIY

Knuffels op een leuke manier opbergen

Een kamer vol speelgoed: wie kinderen heeft, herkent dit vast wel. Ook knuffels kunnen een doorn in het oog zijn wanneer zij in grote getallen door het huis zwerven. Tijd om deze speelgoedbeesten op een nette manier op te ruimen maar dan wel op een manier zodat kinderen er gemakkelijk bij kunnen.

Wat heb je nodig?

  • 4 houten stokken
  • 2 houten platen
  • 8 houten planken
  • Schroeven
  • Boor
  • Elastiek (40 meter)

Wat ga je doen?

Begin met het op maat zagen van je materiaal. Je kunt dit zelf doen maar wist je dat je dat ook gewoon in de bouwmarkt kunt laten doen? Vraag bij de bouwmarkt om een zaagsnede op de gewenste afmetingen en je kunt thuis meteen aan de slag. Vaak is een zaagsnede 50 cent of zelfs gratis op vertoon van de pas van de bouwmarkt. Houd de volgende afmetingen aan:

  • Vier houten ronde stokken van één meter
  • Twee houten platen van één bij één meter (bij voorkeur een plank met dezelfde dikte als de planken)
  • Vier planken van één meter lang
  • Vier planken van één meter lang min twee keer dikte van de plank (heb je een plank van 3 centimeter dik, dan heb je vier planken nodig van 94 centimeter)

De kubus maken

Met deze planken en stokken kun je meteen aan de slag. Wat je doet is de houten stokken voorboren op de kopse kant. Vervolgens schroef je de stokken vast aan de planken. Op iedere hoek van de eerste plank schroef je de stokken, de andere plank boor je op de andere kant van de stokken. Je hebt nu een kubus gemaakt met twee dichte kanten.

Vervolgens is het tijd om de acht houten planken erbij te pakken. Deze boor je op de kopse kanten van de houten platen. Doe dit door één van de langste planken op de houten plaat te boren, de ander lange plank doe je aan de kant pararel aan waar je net hebt geboord. De twee kortere planken passen er als het goed is precies tussen. Deze kun je ook vastboren op de kopse kanten. Herhaal deze stap aan de andere kant van de kubus.

De ‘hekken’ maken

De hekken maak je van elastiek. Meet 32 elastieken af van ongeveer 1 meter 20. Op deze manier heb je genoeg ruimte om te knopen. Als de elastieken hebt, ga je eerst gaten boren waar het elastiek goed doorheen kan. Doe dit aan de bovenkant van de kubus in de houten plaat. Herhaal deze stap acht keer per kant. Als je klaar bent heb je aan de bovenkant aan iedere zijde 8 gaten, dus 32 gaten aan de bovenkant. Aan de onderkant herhaal je deze stap.

Vervolgens kun je de elastieken door de gaten gaan rijgen. Begin bovenaan en maak een knoopje. Trek het elastiek door het gat en span het naar beneden naar een gat aan de onderkant. Trek het elastiek iets aan om genoeg spanning te creëren maar trek je kubus natuurlijk niet kapot. maak aan de onderkant een knoop en knip extra elastiek weg. Herhaal deze stap bij ieder gat tot je 32 elastieken hebt gespannen.

Optionele stappen

Stappen die je zelf nog zou kunnen toevoegen zijn het schilderen van het hout in kleuren van de woonkamer of kinderkamer. Doe dit voor je de elastieken gaat rijgen. Ook zou je nog een bordje kunnen maken met ‘zoo’ of ‘dierentuin’ erop. Mocht de kubus niet stabiel staan door de elastieken, kun je nog kiezen om pootjes onder de kubus te plaatsen.

De dierentuin is nu klaar! Kinderen kunnen al hun knuffels tussen de elastieken doorsteken en de kubus direct gebruiken als speelgoed. Jouw huis is opgeruimd en het speelgoed heeft een eigen plek in huis.

(bron afbeelding, daar kun je de dierentuin ook direct aanschaffen!)

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close