TOP

Knutselen met kleuters (4 – 6 jaar)

Knutselen met kleuters 4- 6 jaar

DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor de leukste knutseltips met kleuters (4-6 jaar). Het hele jaar door te maken zowel voor jongens en meisjes. Je kan hier een heleboel leuke ideetjes op doen om samen te gaan knutselen.

Wat kan je er dan allemaal vinden? In een notendop is het dit:

  • verven en plakken in het thema herfst,
  • de leukste DIY’s voor dino fans,
  • heel, veel knutselideetjes met wc rolletjes,
  • coole t-shirst van LEGO en Piet Piraat (die maakt mama dan :)),
  • een kijkje in de mooiste knutselboeken voor kids,
  • tips voor vaderdag & moederdag knutsels,

Ontdek ze allemaal gauw om niets leuks te missen: have fun!

Knutselen met kleuters – Verven & plakken:

Maak je eigen monster pennenbak van een schoonmaakfles. Heb je eindelijk eens een leuke & originele opbergplaats voor al die stiften, pennen en kleurtjes! En zelf gemaakt!

We hebben de lente in onze bol. Nou ja, op ons t-shirt!! We versierde het namelijk met textiel stiften & stofjes! Leuk voor een vrije middag of kinderfeestje: een t-shirt versieren met textielstiften.

 

Knutselpakket – We laten je kennis maken met twee leuke knutselpakketten: een lieflijk prinsessenkasteel en een stoere piratenboot.

Vakantie vlaggenlijn – Ik ga op vakantie en neem mee…. deze vakantie vlaggenlijn gemaakt van een oud kaartenboek.

 

Herfst knutselideeën – Een super leuke opsomming voor ideetjes om te knutselen met kleuters met herfst schatten uit het bos, je tuin of gewoon van de straat. Met wat verf, een krijtje of een plakstift maak je de prachtigste kunstwerkjes :).

Maar dat waren niet al onze knutseltips voor de herfst. Ook deze twee leuke herfstslingers kun je gezellig samen maken met je kleuter.

Knutselen met kleuters – Dino knutsels

Dino zeep – Heft je kind geen zin om zijn handen te wassen? Maak de zeek dan extra aantrekkelijk. Zo maakte ik Dino zeep.

Is je kind gek op dino’s?! Maak dan deze dino tandenborstelhouder met dit DIY stappenplan. Tandenpoetsen zal het COOLSTE moment van de dag worden.

Heb jij wel eens zelf een ei gelegd / gemaakt? Wij wel! We maakte zelf een Dino ei! En jij kan dat ook, mis dit niet!

Knutselen met kleuters- WC rolletjes:

Kweekpotjes van wc rolletjes – Kweek je jonge plantjes in een wc rolletje. Goedkoop en handig om te maken.

Wc rolletjes auto – Maak je eigen auto’s van wc rolletjes. Dan kan jij ze die kleur en racenummers geven die jij mooi vindt. Vroemmmmmm.

Sint & Piet van wc rolletjes – Ook Sint & Piet kun je van wat papier, lijm en een wc rolletje maken!

Vandaag vlogen we naar de maan!! Echt waar en nog wel met een eigen gemaakt bouwsel: een raket van wc rolletjes ! Een super leuke knutseltip!

Wilde je altijd je eigen kroontje maken? Dan kan dat heel gemakkelijk van een wc rolletje! Je geeft het zijn eigen kleur en met een touwtje er doorheen zit het zo op je hoofd! Koninklijk knutselen met een kroontje van een wc rolletje!

Mijn absolute favoriet tot nu toe, de wc rolletjes knikkerbaan.  Hoe gaaf is dat om het te bouwen en dan te zien hoe jouw bouwsel als een gave knikkerbaan werkt. Deze is leuk voor een regenachtige dag ;)!

Maak een olifant van een wc rolletje en start hiermee met het maken van je eigen dierentuin!!

Deze tweekleurige maar ooo zo makkelijk te maken slang van een wc rolletje mag niet ontbreken in je wc rolletjes dierentuin.

Deze roooooaaar (ook wel leeuw genoemd) was ons volgende dier in de wc rolletjes dierentuin!

Dit groene monster, alias krokodil, maakte onze wc rolletjes dierentuin compleet. Durf jij hem te maken?!

Ben je ook gek op bloemetjes? Maak ze dan eens zelf van wc rolletjes, ze staan zo leuk in huis! Als je ze samen met de kids maakt, is het nog gezelliger!

Knutselen met kleuters – Diversen

Geef eens een cupcake bloemen boeketje kado! Leuk om samen met je kids te maken en heel gemakkelijk met dit foto stappenplan. Daar fleur je meteen van op!

Windmolentje – Maak voor in de tuin, op je fiets, je hut of op je kamer dit leuke windmolentje.

Knutselen voor kleuters – super helden t-shirts:

Deze DIY’s zijn speciaal voor mama’s en oma’s die VOOR hun kleuter iets mooi willen maken om aan te doen:

 

LEGO – LEGO – LEGO, Hier thuis is het een rage! Helaas kan en mag het niet overal mee naar toe, maar daar vonden we wat op. Een LEGO T-shirt. Dan is de LEGO toch een beetje erbij ;) !

Maar ook het lied van Piet Piraat met al zijn avonturen is een ware topper hier in huize Badschuim. Zo maakte we dus ook een Piet Piraat t-shirt. Maak hem ook met het simpele stappenplan!

Knutselen met kleuters – Knutsel boeken

Het slecht weer boek – Een review over een boek vol leuke buitenspelletjes wanneer het regent, sneeuwt of heel hard waait. Echt leuk dus in het Nederlandse weer.

Ben je gek op knutselen en wil je met je zelfgemaakte knutsels de leukste spelletjes spelen? Zoek je hiervoor nog inspiratie? Dan zit je goed met het GROTE knutsel- en speelboek.

Spelletjes doen met Vera Ken je haar nog van vroeger, Vera de Muis? Voor mij jeugd sentiment! Vera is nog helemaal van deze tijd, want ze heeft een spelletjesboek. Het staat bol van prachtige illustraties, spelletjes en zelfs een recept.

Vinden jullie het thuis ook wel eens moeilijk om de gevoelens van de dag door te nemen? Dan is het SmoeltjesSchrift een goede oplossing! Lees hier ons review.

Knutselen met kleuters – Moederdag & Vaderdag

Vaderdag fotolijst – Maak dit bijzondere fotolijstje. Voorop vormen jouw handen een hartje en als je daar doorheen kijkt dan zit er een foto in van jou en je verjaardag.

Moederdag strippenkaart – Geef je moederdag een strippenkaart vol met leuke & lieve dingetjes kado. Zo heeft ze meerdere dagen plezier van haar moederdag kado.

Vaderdagkado ‘You rock my world’ – Laat je vader zijn dat je helemaal gek van hem bent en maakt deze te gekke platenhoes.

Vaderdag fotolijst – Ben jij helemaal onderste boven van jouw papa?! Maak daar dan een fotolijstje van. Leuk voor naast zijn bed of op zijn buro.

Dit jaar maakte we Vaderdag een tikkeltje TE GEK! Hoe? Met een hilarische fotoshoot die zorgde voor het grappige Vaderdag kado!

Close