TOP

Knutselen met peuters (2 – 4 jaar)

Knutselen met peuters 2- 4 jaar, knutselidee, knutstip

Wil je knutselen met peuters, dan heb je de goede pagina gevonden!  Je kan hier DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor de leukste knutseltips met peuters (2-4 jaar) vinden. Zowel voor jongens en meisjes.

Wat kan je er dan allemaal vinden? Daar komt het:

  • experimenteren met silhouetten en verf & lijm & zout.
  • een leuk maar simpel idee voor een verf stempel,
  • 2 ideetjes voor het maken van je eigen kado papier,
  • moederdag & vaderdag knutsel tips,
  • een kijkje in de mooiste knutselboeken voor kids.

Genoeg leuk dus om te knutselen met peuters: have fun!

 Knutselen met peuters – Verven 

Verven met een silhouette – Maak eens een ander schilderij door een silhouette te gebruiken.

Waterverven met zout en lijm – Laat je kindje eens heerlijk kliederen met zou en lijm en creëer een prachtig schilderij.

Hartjes stempel – Met een wc rolletje maak je heel gemakkelijk een hartjes stempel. Zo versier je alle tekeningen en knutselwerken op de liefste manier.

Wc rolletjes bloemen – Deze bloemen heel lang staan :) Dus een ideaal kado voor oma, de juf, de oppas of mama zodat ze nog heel lang aan je kunnen denken.

Hangend waxine lichtje – Versier een oud groentepotje en hang er een zelfgemaakt hangend waxine lichtje. Zo geef je een lichtpuntje kado.

Knutselen met peuters – Eigen inpakpapier

Inpakpapier knutselwerkje – Inpakpapier gemaakt van verf kunstwerkjes van je kids.

Inpakpapier van oude tekeningen –  Zo kom je nog eens af van die stapel tekeningen :).

Knutselen met peuters – Diversen

Wensenlijstje voor je verjaardag – Laat je peuter een wensenlijstje voor zijn verjaardag maken en stuur ze rond. Handig en praktisch met veel voorpret. Natuurlijk help jij ze daar wel een handje bij.

Beloningskaart – Zijn jullie ook met de wc training bezig? Gebruik dan deze leuke auto beloningskaart.

Knutselen met peuters – Moederdag & Vaderdag 

Vaderdag fotolijst – Maak dit bijzondere fotolijstje. Voorop vormen jouw handen een hartje en als je daar doorheen kijkt dan zit er een foto in van jou en je verjaardag.

Moederdag strippenkaart – Geef je moederdag een strippenkaart vol met leuke & lieve dingetjes kado. Zo heeft ze meerdere dagen plezier van haar moederdag kado.

Vaderdagkado ‘You rock my world’ – Laat je vader zijn dat je helemaal gek van hem bent en maakt deze te gekke platenhoes.

Vaderdag fotolijst – Ben jij helemaal onderste boven van jouw papa?! Maak daar dan een fotolijstje van. Leuk voor naast zijn bed of op zijn buro.

Dit jaar maakte we Vaderdag een tikkeltje TE GEK! Hoe? Met een hilarische fotoshoot die zorgde voor het grappige Vaderdag kado!

Knutselen met peuters – Knutsel boeken

Het slecht weer boek – Een review over een boek vol leuke buitenspelletjes wanneer het regent, sneeuwt of heel hard waait. Echt leuk dus in het Nederlandse weer.

Ben je gek op knutselen en wil je met je zelfgemaakte knutsels de leukste spelletjes spelen? Zoek je hiervoor nog inspiratie? Dan zit je goed met het GROTE knutsel- en speelboek.

Spelletjes doen met Vera Ken je haar nog van vroeger, Vera de Muis? Voor mij jeugd sentiment! Vera is nog helemaal van deze tijd, want ze heeft een spelletjesboek. Het staat bol van prachtige illustraties, spelletjes en zelfs een recept.

Close