TOP
Verlichting voor avonturiers
DIY Interieur Wonen

Knutselen met oplichtende effecten

Nu de ‘r’ weer in de maand komt en dagen langzaam korter worden, is er niets leuker dan binnen knutselen. Wanneer het regent of stormt is buitenspelen geen optie meer. Gelukkig kun je je binnen super goed vermaken met kinderen, bijvoorbeeld dus door te knutselen. Wij delen graag een aantal knutselwerkjes met je waarin je speelt met licht!

 

Woorden maken met led

 Woorden maken met led

(bron afbeelding)

Door een lichtgevende streng LED te vormen in een woord en dit te bevestigen aan een ijzerdraad met lijm, maak je gemakkelijk een leuke lichtbron voor in de kinder- of speelkamer. Je vindt deze LED-strips in diverse kleuren en het leuke is dat je natuurlijk iedere vorm kunt maken die je wilt! Ook een hartje, wolk of ster zijn natuurlijk mogelijk. 

Windlichthouder met vliegerpapier

Vliegerpapier is perfect materiaal om mee te knutselen. Zeker wanneer je dit combineert met licht! Maak met ijsstokjes zelf een windlichtje, en beplak dit aan de binnenkant met vliegerpapier. Wanneer je in de windlichthouder een plastic kaarsje zet, creëer je zelf een gezellige sfeer. Deze windlicht is slechts een voorbeeld van knutselen met vliegerpapier, dit kun je natuurlijk ook uitvergroten en een grotere oppervlakte verlichten met LED paneeltjes.

Windlichthouder met vliegerpapier

(bron afbeelding)

Verlichting voor avonturiers

Voor de echte globetrotters is deze DIY perfect! Neem een (oude) wereldbol, een punaise en prik gaatjes in de bol. Doe dit met een omtrek om de landen, om de landen waar je geweest bent of bij je favoriete steden. Vervolgens plaats je een fitting in de top van de wereldbol en ophangen maar!

Verlichting voor avonturiers

(bron afbeelding)

Windlichtjes met blik

Eten jullie weleens iets uit blik? Stop met weggooien! Blikken zijn ontzettend leuk om mee te knutselen. Wanneer je met een spijker en hamer gaatjes prikt in het blik en vervolgens een kaarsje of ander lichtje in het blik zet, heb je je eigen windlicht gemaakt. Je kunt zelf alle mogelijke patronen maken en verzinnen die je wilt en vervolgens kun je het blik ook nog eens spuiten in een kleur naar keuze. Hoe leuk!

Windlichtjes met blik

(bron afbeelding)

Pingpongballen lichtslinger

Alle pingpongballen verzamelen! Heb je een superleuke lichtslinger in huis maar ben je toe aan iets nieuws? Dat kan! Bij diverse winkels vind je genoeg pingpongballen om jouw lichtslinger nieuw leven in te blazen en ga je voor een leuk effect. Zet met een klein mesje of met een schaar een klein kruisje in de pingpongbal en schuif hem zo over de lichtslinger heen. Doordat de pingpongballen helemaal leeg zijn vanbinnen zorgen zij voor een ontzettend leuk effect op de muur!

Pinpongballen lichtslingers

(bron afbeelding)

Knutsel jij weleens met licht? En wat wil jij dit najaar gaan knutselen met je kinderen? Knutselen is een ontzettend leuke manier om lekker bezig te zijn voor een mooi einddoel. Op onze blog Badschuim vind je nog meer inspiratie rondom het verlichten van de kinderkamer!

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close