TOP
Knutselen voor carnaval - 5x muziek instrumenten maken
Carnaval DIY

Knutselen voor carnaval, 5x zelf instrumenten maken!

Hier in het zuiden zijn we er bijna klaar voor: C A R N A V A L!! Wij kijken uit naar de verkleedpartijen, het hossen, feesten, de optochten en de gezelligheid. Natuurlijk willen we er allemaal leuk en mooi uitzien. Voor de kleintjes is het verkleden natuurlijk het gaafste! Zeker wanneer daarbij zelfgemaakte muziek instrumenten aan te pas komen. Ik vond ontzettend leuke DIY’s om thuis zelf te maken. Dus ga er klaar voorzitten om instrumenten te knutselen voor carnaval!

1. Knutselen voor carnaval – Super Shaker met belletjes

Knutselen voor carnaval - 5x muziek instrumenten maken

Gemaakt door het blog minieco.co.uk

Te simpel & leuk om niet te maken. Wat heb je nodig: een keukenrol, belletjes en draad een naald. Zo maak je het: maak gaatjes in de rol, ga met naald en draad door het gaatje en knoop je belletje er aan vast. Herhaal dit een aantal keren en je Super Shaker is af! Versier hem nog extra met leuke kleurtjes en je maakt zeker de blits.

2. Knutselen voor carnaval – Samba ballen

Knutselen voor carnaval - 5x muziek instrumenten maken

Gemaakt door het blog Dana made it.

Wat heb je nodig: plastic lepels, plastic eieren, tape, stiften (of gebruik washi tape, dan is het meteen versierd) en vulling (bv rijst). een keukenrol, belletjes en draad een naald. Zo maak je het: vul het plastic ei met de vulling, maak dicht en leg tussen de twee lepels, plak aan elkaar en rammelen maar!

3. Knutselen voor carnaval – Regenboog shaker

Knutselen voor carnaval - 5x muziek instrumenten maken

Gemaakt door het blog Activity Village.

Wat heb je nodig: kleine plastic waterfles, gekleurde kralen , gekleurde papierstroken en plakband. Zo maak je het: Maak je fles goed droog, giet er je kralen in en draai de fles goed dicht (je kan hem ook dicht lijmen voor de zekerheid). Versier de hals van je fles met de regenboog papierstroken en plak ze goed vast met plakband.

4. Knutselen voor carnaval – Kids drumstel

Knutselen voor carnaval - 5x muziek instrumenten maken

Gemaakt door het blog Krokotak.

Wat heb je nodigeen leeg blikje, een ballon, een tweetal stevige stieken en drumsticks (bv ijststokjes of sushi stokjes). Zo maak je het: knip het tuutje van de ballon, trek deze over het blikje heen en maak vast met de twee stieken. Trommelen maar!

Knutselen voor carnaval – Castanets

Knutselen voor carnaval - 5x muziek instrumenten maken

Gemaakt door het blog Education

Wat heb je nodig: stukjes karton, schaar, bierdopjes, hamer, superlijm, glitter, stiften, en andere decoraties.

Zo maak je het: sla de doppen plat met een hamer, teken twee brede stroken met afgeronde hoeken op het karton en knip uit. Vouw door de midden. Lijm een ​​dop op de bovenkant en een dop aan de onderkant van de binnenkant van elk stuk karton. Versier de bovenkant en kletteren maar!!

 

Wil je zelf nog kostuums en hoedjes knutselen voor carnaval? Klik dan hier voor de carnaval hoedjes & maskers en hier voor de carnaval kostuums.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

5 COMMENTS
 • jansyluvzu
  8 jaar ago

  Wat een leuke ideetjes!

 • Natasja
  8 jaar ago

  Hihii, wat leuk zeg! Hier in Bergen op Zoom zijn ze alweer een paar weekenden bezig.

  • Ceciel
   8 jaar ago
   AUTHOR

   Hoi Natasja! Bedankt! Bij jullie hebben ze de bekendste en mooiste optocht!! Wat gaaf zeg. Daar ga ik zeker ook nog eens een keertje kijken!

 • Ceciel
  8 jaar ago

  Hoi Marty, wat een leuke aanvulling!! Die gaan we zeker ook proberen. Groetjes Ceciel.

 • Marty
  8 jaar ago

  Neem een lege bus Pringles, doe er rijst in, dop erop, versier hem zoals je wil en je hebt een leuke shaker

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close