TOP
DIY

Knutseltips voor de winter

Omdat je in de winter vaker binnen bent dan buiten, kan een dosis knutselinspiratie geen kwaad. In dit artikel vind je drie keer inspiratie op het gebied van knutselen in de winter die je gemakkelijk thuis kunt maken. Met de knutselwerkjes zet je kinderen thuis aan de slag. Tegelijkertijd werken de kinderen aan de ontwikkeling van hun fijne motoriek!

Een besneeuwde boom

Je neemt een vel papier. Kies voor blauw als lucht, groen voor het bos, enzovoort. Het maakt niet uit welke kleur je kiest, zolang het vel papier maar lichter is dan bruin. Met bruin papier maak je namelijk een boom en je wilt natuurlijk wel dat je boom eruit springt. De volgende stap is het knippen van een boom uit bruin papier. Maak zoveel takken als je wilt! Zodra je de boom hebt opgeplakt, kun je aan de slag met witte verf. Dip je vinger in de witte verf en maak overal vlekken op de takken. Nu lijkt het net of overal sneeuw op ligt!

Sneeuwvlokken in de lucht

Neem een wit vel papier en een kaars. Het is handig om met een dinerkaars te werken, vanwege de vorm pakt dit net zo makkelijk vast als een potlood. Maak op het papier sneeuwsterren. Doe dit door een groot kruis te tekenen met door het midden een kleiner kruis. aan de uiteinde van de kruizen maak je kleine streepjes. Onthoud goed waar je bent begonnen, doordat het kaarsvet wit is en het papier ook, zie je niet meer wat je hebt gedaan! Vervolgens neem je ecoline. Het is misschien niet iets wat je in huis hebt, maar wat wel een ontzettend leuk materiaal is om mee te knutselen! Met blauwe ecoline ga je over het vel heen. Doordat de ecoline niet hecht aan het kaarsvet, worden de sterren zichtbaar. Zijn de sterren goed gelukt?

Begin met haken

Ontzettend leuk om te leren én om mee bezig te zijn: haken! Haken is weer helemaal hip en het is ook nog eens een ontspannend klusje als het eenmaal goed gaat. Verdiep je in haken door middel van boeken, instructies op YouTube. Bij de bibliotheek vind je diverse patronen voor het maken van je eigen knuffels of andere figuren. Bij Action vind je divers haakmateriaal om mee aan de slag te gaan. Leuk om samen te doen, maar ook voor jou! Haken is niet perse een activiteit oor de winter, maar je kunt er wel urenlang zoet mee zijn.

Wat vind jij een leuke knutselactiviteit voor in de winter?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close