TOP
Koffie op het werk: upgrade je koffiemomentje
Business

Koffie op het werk: upgrade je koffiemomentje

De 3 essentials die je in elk kantoor in België terugvindt? Computers, een hippe plant en een koffiemachine. De dagelijkse koffie babbels zijn steevast onderdeel van de Belgische bedrijfscultuur. Is het dan geen tijd om deze momenten te upgraden met nog betere koffie, een professionele machine en een gezellige koffieplek?

Koffie tasting

Net zoals wijnkenners, lopen er op jouw bedrijf vast en zeker ook koffiesnobs rond. Fijnproevers worden ze ook wel genoemd. Noem koffie dus niet gewoon koffie. Elke kopje goud heeft zijn eigen aciditeit, smakenpallet en body. Laat talent en interesses dus niet onbenut en richt een koffiewerkgroep op. Zij kunnen heel wat onderzoeken uitvoeren, en op basis hiervan een nieuwe koffiecultuur oprichten: welke koffie heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding? Hoe kunnen we de koffiecultuur verbeteren? Past de huidige koffie wel bij de waarden en cultuur van het bedrijf? Maak er een toffe teambuilding van en laat de werkgroep een blinde koffietasting organiseren. Welke koffie is jullie absolute favoriet?

Welk koffiemachine past bij jouw bedrijf?

Welk koffiemachine past bij jouw bedrijf

Als je weet welke koffie hoort bij jouw bedrijf, moet je nu nog het juiste machine kiezen. Heel wat bedrijven gebruiken machines met pads in plaats van losse bonen. Kleinere start-ups schaffen bijvoorbeeld een groter Nespresso apparaat aan en kopen Nespresso of Iperespresso capsules. Capsules zijn erg handig omdat je een grote keuze aan koffie hebt. Iedereen kan iets anders kiezen, of het nu deca is of eerder een straffe espresso. Andere merken van pads gaan zelfs verder dan koffie, en bieden ook pads aan voor thee, chocolademelk en macchiato’s aan, zoals Tassimo. Het nadeel hierbij is dat je niet zomaar kan kiezen voor andere koffie, het moet namelijk in de juiste pads komen die passen bij jouw machine. Een tweede nadeel is dat als je geen fan bent van zwarte koffie of voor natuurlijke melk kiest, je vaak wat benadeeld bent. Zo moet je zelf een aparte melkopschuimer kopen of moet je een specifiek padje kopen waar melkpoeder reeds in zit. Als je het dus allemaal eens bent over de koffie (wat niet vaak het geval is) kan je ook een volautomatisch machine aankopen voor koffiebonen. Het voordeel hier is dat je snel kan wisselen van koffie, of het nu illy of Lavazza is, en dat een melkopschuimer (soms zelfs meerdere) geïntegreerd zit. Het logische nadeel is dat als je een deca koffietje wil, of een andere smaak prefereert, je moet wachten tot alle bonen op zijn.

Richt een plekje in

‘s Ochtends staan we met z’n allen te babbelen rond het koffiemachine. Is het dan niet de perfecte plek om spontane babbels te stimuleren? Plaats er enkele zetels, lage tafels, wat barkrukken, en een hogere koffietafel met een ijskastje voor melk en voorzie ook alternatieven zoals thee en matcha. Maak het een toffe plek om te relaxen of babbelen met rustgevende muziek, frisse buitenlucht en wat leesmateriaal. Zo is iedereen weer opgeladen na een deugddoende koffiepauze!

«

»

Close