TOP
Koken en bakken met kinderen wat kun je samen maken
Kids Koken

Koken en bakken met kinderen: wat kun je samen maken?

Bij de opvoeding van je kinderen doe je er goed aan om ze ook hier en daar wat mee te nemen in het huishouden. Koken is daar natuurlijk een groot onderdeel van. Het is niet alleen leerzaam voor kinderen om hierbij te helpen, maar ook hartstikke leuk! Wat kun je koken of bakken met je kids? We delen toffe tips!

Een taart bakken

Het is natuurlijk geweldig om iets feestelijks te bakken met je kinderen. Grote kans dat ze daar het meest naar uitzien. En als je zelf iets lekkers hebt gemaakt, smaakt het nog nét dat stukje beter. Bak daarom eens een taart met je kind. Voor een verjaardag, een andere feestelijke aangelegenheid of gewoon zomaar: het is eigenlijk altijd een leuk idee. Laat het liefst je kind de favoriete taart uitkiezen, en bak deze taart.

Een taart bakken

Koken met het seizoen mee

Het is leerzaam voor je kind om mee te koken met de seizoenen. Zo kan er immers meer worden geleerd over groenten en fruit van het seizoen: dat is altijd handig om te weten. In elke maand of in elk seizoen zijn er weer bepaalde groenten aan te wijzen die bij dat moment passen. Denk aan pompoen in de herfst, of asperges in het voorjaar. Met een smalle en hoge aspergepan kun je asperges eenvoudig klaarmaken, waarbij de groentesoort op de beste manier wordt bereid. Dat wordt smullen!

Makkelijke recepten maken

Koken met de seizoenen is dus een slimme manier om je kinderen iets bij te brengen. Maar je kunt ook beginnen met het maken van makkelijke gerechten, zeker als je kind nog jong is. Dat begint bij de absolute basis: het bakken of koken van een eitje. Dit kun je steeds een stukje verder uitbreiden. Als het op een avondmaal aankomt, kun je bijvoorbeeld allereerst denken aan een salade of een eenpansgerecht. Langzaam maar zeker kunnen er andere gerechten bij worden opgepakt. Help zelf natuurlijk ook mee bij de bereiding: je kunt maar beter niet meteen alles uit handen geven. Al is het na verloop van tijd juist wel een leuke uitdaging voor je kind om zelf eens een maaltijd te bereiden, onder jouw toeziend oog.

Koekjes bakken met kinderen

Is er weinig tijd, maar wil je toch iets leuks bakken met je kinderen? Denk dan aan koekjes! Je kunt immers al heel simpele koekjes maken, zoals zandkoekjes – die zijn in een handomdraai gereed. Met wat eetbare decoratie erop maak je er helemaal een feest van. Zo simpel kan het al zijn. Verder is het leuk om vaker koekjes te bakken en daarbij steeds verschillende koekjes uit te proberen. Zo steekt je kind er ook nog eens iets van op!

«

»

Close