TOP
Herfst Kerst Kids Thuis / Lifestyle Winter

Koud weer heeft ook voordelen!

De lente is begonnen. Dat betekent meer zon en meer warmte. Dus we kleden ons ook weer anders. Luchtiger, kleuriger. Leuk allemaal, maar de kou die achter ons ligt, heeft die ook voordelen? Jazeker! Lees je mee? Dan kijk je straks vast ook wel weer uit naar die koude, regenachtige dagen, die ons te wachten staan na de zomer!

Zo knus

Geef toe, de herfst en winter geven je de kans om alles in huis super knus te maken. Warme, sfeervolle verlichting, een gezellig muziekje aan en vooral lekker veel dikke dekens. Op de bank, tijdens een filmavond is dat echt ideaal. Een fleece deken houdt je lekker warm! Maar ook in de slaapkamer kan het dunne laken vervangen worden voor een dikke donzen (of wollen) deken. Dat voelt toch knus? Er zijn verschillende manieren om je slaapkamer herfst- en winterklaar te maken. Als je je indenkt hoe gezellig dat altijd weer is, krijg je er toch weer zin in? Het geluid van regen op de ruiten en op het dak, de fluitende wind om het huis en dan zelf heerlijk warm genieten.

Lekker zoet

Hoe kouder het weer, hoe meer het tijd wordt voor zoetigheid. Tijdens Halloween begin je er al mee: snoep! En als je het iets gezonder wilt doen, kun je ook zelf Halloween snacks maken met je kinderen. Met fruit bijvoorbeeld. En dan tijdens de feestdagen heerlijke koekjes, zuurstokken, oliebollen en niet te vergeten warme chocolademelk met slagroom. Met marshmellows erin; genieten! Zelfgebakken lekkernijen voor bij de koffie, vers en warm uit de oven (zandkoekjes, appel- of kersenflappen en pepernoten!)

Warme kleding

Ik vind het elk jaar weer heerlijk om de dikke jas uit de kast te halen en de dikke maillots van zolder te pakken. Warme laarzen aan en In plassen stampen met de kinderen of de sjaal, wanten en muts op en lekker de sneeuw in. En een handige bijkomstigheid voor de dames: Je benen hoeven niet superglad te zijn elke dag; ze zitten lekker verstopt onder die lange legging of broek.

Knutseltijd

In de warme lente- en zomerdagen ben je algauw veel buiten bezig. Van de zon krijg je een energieboost en ga je graag in de tuin aan de gang. In de winter ben je niet snel een hele dag buiten bezig. Wat dan heerlijk is: knutselen of handwerken. Je kunt met de kinderen allerlei kleine werkjes maken, die je tijdens de feestdagen kunt gebruiken (als decoratie in de boom) of probeer eens wat handwerk! Wat dacht je van een deken of kleed haken of een sjaal te breien voor het hele gezin? Dat zijn echt ontspannen bezigheden voor op de koude en natte dagen. Kaarsjes aan, wijntje (of gluhwein) erbij: genieten!

Er op uit!

Zoals je al hebt gelezen, is het helemaal niet vervelend als het koud is buiten! Kinderen zien de voordelen er vaak ook wel van in! In de herfst met de hopen gevallen bladeren spelen, kastanjes en beukennootjes zoeken of gewoon lekker weg! Er zijn hele leuke activiteiten die je kunt doen bij koud weer. Wat dacht je van naar het bos gaan? Sneeuwpoppen maken of sneeuwengeltjes, een (kinder)museum bezoeken, Lego world, een binnenspeeltuin of een kerstmarkt. Als het een beetje goed vriest, zijn er hier en daar (kunst)ijsbanen open.

Het is nog lang niet zover dit jaar, natuurlijk. We zijn net aan de lente begonnen en we kijken eerst nog uit naar een heerlijke lange zomer. Maar als de kou het weer overneemt, denk je dan even terug aan al deze voordelen? Alvast heel veel herfst- en winter plezier!

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close