TOP

Krijtstifttekening – Hoe maak je dat & veel gestelde vragen?

Webshop krijtstifttekening is geen onderdeel meer van blog Badschuim, maar bestaat nog wel! Klik door naar www.krijtstifttekening.nl om naar de webshop te gaan en ontdek daar de leukste sjablonen voor een DIY Raamversiering. Met deze sjablonen kan voortaan iedereen in een hand omdraai een mooie raamtekening maken en zelfs nog tegen een klein prijsje. 

 

Hoe maak je een krijtstifttekening:

Wil je weten hoe je een krijtstifttekening heel gemakkelijk zelf op je raam zet? Je maakt je eigen krijtstifttekening in 5 eenvoudige stappen:

STAP 1 – Hoe maak je een krijtstifttekening: Zoek een ontwerp en koop het in de shop. Je kunt het na betaling meteen downloaden.
STAP 2  – Hoe maak je een krijtstifttekening: Selecteer het gewone of gespiegelde bestand. Gespiegeld is voor als je het op een raam wil tekenen en het vanaf buitenaf leesbaar moet zijn. Print het ontwerp uit. Indien je voor een groot ontwerp hebt gekozen dat uit meerdere vellen bestaat, knip dan de randjes er af. Plak de vellen aan elkaar tot het ontwerp compleet is.
STAP 3  – Hoe maak je een krijtstifttekening:  Plak het papier met wat washitape op de buitenkant van het raam.
STAP 4  – Hoe maak je een krijtstifttekening: Trek met een krijtstift de tekening aan de binnenkant van het raam over.
STAP 5  – Hoe maak je een krijtstifttekening: Verwijder het papier aan de buitenkant en je raam is prachtig & hip versierd!

Zie hieronder ook dit leuke filmpje (of klik eens door naar mijn blogbericht waar ik zelf al eerder een stap voor stap foto verslag en uitleg gaf voor het maken van een raamtekening):

Tips voor het maken van je krijtstifttekening:

  1. Doe handschoenen aan zodat je op het raam geen vlekken maakt met je handen of vingers.
  2. Kijk goed naar je tekening wat er eerst gemaakt moet worden. Bijvoorbeeld eerst de bovenkant en randen en dan de binnenkant inkleuren. Daarna pas weer de onderkant. Zo voorkom je dat je tijdens het tekenen je pas gemaakte krijtstift lijnen met je eigen handen uitveegt.
  3. Gebruik washitape of schilderstape om de a4 tjes op te plakken. Dit laat namelijk geen vieze lijmresten achter :) en je sjabloon heb je er dan ook zo af.
  4. Op dubbel glas tekenen is moeilijk. Knijp daarom 1 oog dicht om het beter te zien.

Veel gestelde vragen bij het kopen en maken van een krijtstifttekening

Ik heb geen mailtje gehad met mijn downloads, hoe komt dat?  Direct nadat je hebt betaald voor je bestelling krijg je vanuit het systeem van de webshop van krijtstifttekening een mailtje met de downloads. Het kan zijn dat die terecht is gekomen in je SPAM box. Check die eerst even. Kun je daar geen mailtje van ons vinden, dan kan het zijn dat je een tikfout hebt gemaakt bij het invullen van je gegevens. Geen nood! Wij kunnen in ons systeem zien wanneer je iets hebt besteld, wat je hebt besteld en of de betaling is gelukt. Heb je dus geen mailtje gehad (ook niet in je SPAM box) laat het het ons dan per mail weten en wij checken in ons systeem wat er is mis gegaan.

Ik krijg de melding dat ik niet meer kan downloaden, wat nu? Tja, aangezien mijn krijtstifttekeningen maar voor een klein prijs te downloaden zijn, kun je deze maar 2 keer downloaden. Dit voorkomt het delen van de link naar anderen toe. Waarom dan 2x. Dan heb je de kans om bij een eerste mislukte poging het nog een keertje te proberen.

Met welk programma kan ik krijtstifttekening printen? Het bestand is een PDF waar je een speciaal programma voor nodig hebt, zoals Acrobat reader. Je kan dat programma hier gratis downloaden.

Help: ik heb een fout gemaakt, hoe kan ik dat corrigeren? Geen nood als je een keer een schrijffoutje maakt. Met een krijtstift kun je het lekker makkelijk uitvegen met een doekje en begin je gewoon weer opnieuw. Maak het raam wel eerst droog voordat je doorgaat met tekenen.

Waar kan ik krijtstiften kopen? Krijtstiften zijn o.a. verkrijgbaar bij HEMA, BlokkerBruna, Pipoos, Primera en Bol.com en de betere kantoorvakhandel of hobbywinkel.

Hoe lang kan ik genieten van een krijtstifttekening? Zolang je de krijtstifttekening niet aanraakt (met andere woorden: laat je kindje er niet met zijn nieuwsgierige handjes aan zitten ;) ) en het raam niet nat wordt, blijft de krijtstifttekening er op zitten.

Hoe haal ik een krijtstifttekening van mijn raam af? Heel simpel met een doek en water. Heb je een grote tekening gemaakt dan pak je er een emmertje bij :).

Krijtstifttekening van raam afwassen, raamtekening van je raam afwassen

De lijnen van mijn krijtstifttekening blijven op het raam staan nadat ik heb schoongemaakt. Wat nu? Dat kan voorkomen als je krijtstifttekening er al wat langer op heeft gestaan. Pak een emmertje water met azijn. Maak daarmee het raam nog eens schoon. De strepen gaan daarmee weg.

Waarom nou juist een krijtstifttekening:

Een krijtstifttekening hoort bij je huis, je familie, je interieur en je stemming. Heb je iets te vieren, zoals een geboorte, verjaardag of diploma? Hou je van de seizoenen? Wil je met een quote meer liefde delen? Dan laat je dat zien met een krijtstifttekening. Ze zijn in een paar simpele stappen door iedereen te maken. Een krijtstifttekening geeft elke gelegenheid stijl en zal net zo gebruikelijk worden als een plant in huis of slingers voor een feestje. Elk sjabloon is verkrijgbaar in een kleine en grote maat. Geschikt dus voor alles soorten en maten ramen. Zowel voor thuis maar ook ontzettend leuk voor in een klaslokaal of kinder opvanglocatie.

Webshop krijtstifttekening is geen onderdeel meer van blog Badschuim, maar bestaat nog wel! Klik door naar www.krijtstifttekening.nl om naar de webshop te gaan en ontdek daar de leukste sjablonen voor een DIY Raamversiering. Met deze sjablonen kan voortaan iedereen in een hand omdraai een mooie raamtekening maken en zelfs nog tegen een klein prijsje. 

Close