TOP
Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY
DIY Easy Peasy DIY Krijtstift

Krijtstifttekening op een vaas – Krijtstift DIY

Je kan zoveel leuke DIY variaties bedenken met een krijtstift. Dit keer deel ik met jullie de krijtstifttekening op een vaas. Heel vrolijk voor in huis en erg leuk te stylen met een paar simpele takken. Ook nog eens makkelijk om te maken dus een echte Easy Peasy DIY. Lees hier hoe jij hem ook kan maken.

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

Krijtstifttekening op een vaas, dit heb je nodig:

  • Krijtstift ( o.a. verkrijgbaar bij HEMA);
  • Een vaas (uit je eigen kast);
  • Een sjabloon voor een krijtstifttekening (Ik gebruikte deze uit de webshop van krijtstifttekening: Spring) ;
  • Mooie takken (te koop bij bloemist of intratuin);
  • Printer, papier en schaar (van thuis).

Krijtstifttekening op een vaas, zo doe je dat:

Stap 1 – Krijtstifttekening op een vaas: Koop het sjabloon in de shop, download het op je computer en print het A4 formaat uit.

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

Stap 2 – Krijtstifttekening op een vaas: Knip eventueel het A4 met je ontwerp op maat van de hoogte van je vaas. Dan zit het A4tje namelijk strak tegen het glas en is het makkelijk overtrekken. Rol het daarna op om het in je vaas te plaatsen.

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY_

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

Stap 3 – Krijtstifttekening op een vaas: Pak je krijtstift en begin met overtrekken. Doe dat van rechts naar links en probeer van boven naar beneden te werken. Zo veeg je namelijk je tekening niet uit met je eigen hand.

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

De A4 tekening is maar de helft van je vaas. Dus als je het leuk vindt dan kun je hem helemaal rondom nog maken. Dat doe je heel simpel door de tekening een slag te draaien. Dan kun je zo weer verder met overtrekken.

Tip bij een foutje: veeg het heel makkelijk uit met een stukje keukenrol, zakdoekje of wc papiertje. Geen water, gewoon droog weg vegen. Daarna begin je gewoon weer opnieuw :).

Nadat je alles hebt over getrokken is je kunstwerkje klaar. De tekening haal je nu uit de vaas.

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

Stap 4 – Krijtstifttekening op een vaas Nu nog het stylen. Pak je takken er bij en plaats deze in de vaas. Zoek een mooi plekje en dan kun je het volgende resultaat krijgen:

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

Krijtstifttekening op een vaas - Krijtstift DIY

 

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT
  • Comment: Anoniem on 20 januari 2017

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close