TOP
Gastblogger

Krokodillentranen, gastblogje van Nicole!

Krokodillentranen, iets wat elke ouder zeker wel kent! Tranen van boosheid, frustratie, onmacht je kleintje laat het goed merken. Het dochtertje van Nicole kan er ook wat van. Ze schreef er voor Badschuim een gastblog over. 

Krokodillentranen

De meeste moeders kennen het vast wel. Een rood aangelopen kindje dat huilt alsof haar een groot onrecht aangedaan is. Dikke tranen rollen over de wangetjes en hun blik lijkt op dat moment op dat van een puppy. Bijna onweerstaanbaar dus. Behalve als je weet dat dit een groot toneelspel is. Omdat mevrouw niet het glas van papa mocht pakken. Of omdat jij haar de lepel met appelmoes niet wilt geven. Of omdat….. nou ja je snapt het wel.

Mijn kleine dreumes van net 13 maanden oud is een kei in de krokodillentranen scenes. Net baby af, maar ze voelt zich al zo groot als een kleuter. Ze denkt dat ze alles zelf al kan en vooral ook al mag, zoals:

  • vla eten door zelf de lepel vast te houden,
  • drinken uit een beker zonder hulp van mama,
  • spullen van tafel halen,
  • de wasmachine uitruimen,
  • de honden eten geven.

Kortom ze wil alles ZOVEEL mogelijk zelf doen. Dit kan soms echt hilarische taferelen geven, want we laten het haar ook zeker wel eens zelf proberen. Dit resulteert dan in bijvoorbeeld een gezicht en shirt vol met vla omdat ze net te vroeg haar lepel al kantelt of in een natte vloer omdat het water uit het bekertje wel erg snel kwam.

Krokodillentranen I gastblog I Creatief lifestyle blog Badschuim

Lachen doen we er zeker om, maar lang niet altijd! Want soms hebben we de tijd en het geduld gewoon niet om haar dingen te laten proberen. En soms, nou ja zeg gerust maar vaak, mag ze gewoon niet pakken wat ze wil. En dat levert dan bovenstaand tafereel op. Compleet met krokodillentranen en al. Ja, toneelspelen kan ze nu al als de beste en huilen op commando ook. Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat worden als ze straks ook nog kan praten.

Herkennen jullie dit ook?! Ik lees graag wat jullie meemaken en wanneer de krokodillentranen komen!


Krokodillentranen I gastblog Nicole van meisje eigenwijsjeI Creatief lifestyle blog BadschuimDit blogje is geschreven door Nicole. Ze heeft ook een eigen blog Meisje-Eigenweisje. 
Krokodillentranen I gastblog meisje eigenweisje I Creatief lifestyle blog BadschuimNaast het bloggen is ze ook moeder en beginnend fotograaf! Op haar blog lees je over haar reis door het leven met alle ups & downs en do's en dont's! 

Wil je ook een keer gastblogger zijn?! Stuur dan een mailtje naar info@badschuim.eu met het onderwerp waar jij over zou willen schrijven!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close