TOP
Kunstgras op je balkon 3 tips
Thuis / Lifestyle Tuin Wonen

Kunstgras op je balkon: 3 tips

Je hebt een mooi appartement met een geweldige bonus: een fijn balkon. Maar de koude, betonnen uitstraling maakt een balkon niet altijd de meest gezellige plek om tijd door te brengen. Heb je liever wat te zien wanneer je door het raam kijkt en geef je het balkon graag een wat natuurlijkere uitstraling? Dan is kunstgras de ideale oplossing!

Waarom kunstgras?

Kunstgras biedt je een groene vloerbedekking met natuurlijke uitstraling waar je jaren van kunt genieten. Het voelt lekker zacht onder de voeten, verkleurt niet en vraagt om geen enkel onderhoud. Maar waarom zou je voor kunstgras kiezen, en niet voor echt gras? Het antwoord is simpel: normaal gras is te zwaar voor een balkon! Gras heeft een grondlaag nodig van ca. 15 centimeter zodat de wortels voldoende kunnen groeien en het gras het nodige water op kan nemen. Wanneer je jouw hele balkon bedekt met vijftien centimeter grond en gras, komt er al snel meer dan 200 kilo extra gewicht op jouw balkon te rusten. En dat is in de meeste gevallen simpelweg te zwaar!

Dus: een kunstgras balkon! Maar waar moet je op letten, en welke handigheidjes moet je echt weten? We voorzien je graag van een aantal praktische tips!

1. Zorg voor een vlak oppervlak

Het uitrollen en plaatsen van kunstgras op het balkon kan ontzettend makkelijk zijn. Je kunt je kunstgras in één stuk laten bezorgen, en vervolgens in een paar minuten uitrollen. Maar je moet wel opletten: zorg dat je altijd een vlakke onderlaag hebt. Zitten er oneffenheden in het beton waar het kunstgras uiteindelijk op komt te liggen: zorg dan eerst dat deze verwijderd zijn!

Zorg voor een vlak oppervlak

2. Een goede waterafvoer

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je voor een goede waterafvoer zorgt. Doe je dit niet, dan blijft de onderkant van je kunstgras nat – en dit verkort de levensduur aanzienlijk. Je kunt de waterafvoer verbeteren door eerst drainagetegels op de betonnen onderlaag te plaatsen. Heb je daarentegen een houten vlonder, dan is de waterafvoer als het goed is al ingebouwd!

3. Pas op met hout

Heb je een houten balkon? Vraag dan even na of het gebruikte hout hardhout is. Is dit namelijk niet het geval, dan kan het zijn dat het hout onder de grasmat gaat rotten. Het is in alle gevallen aan te raden om het hout even te behandelen voordat je het afdekt met kunstgras. Door het hout te impregneren met een milieuvriendelijk impregneermiddel kun je rotting mogelijk voorkomen!

 

«

»

Close