TOP
knutselen met wc rolletjes plantenbakjes
Kweekpotjes van wc rolletjes
Kweekpotjes van wc rolletjes
Kweekpotjes van wc rolletjes
DIY Easy Peasy DIY Tuin

Kweekpotjes van wc rolletjes

knutselen met wc rolletjes plantenbakjesMaart: de maand om al je zaadjes alvast binnen op te kweken. Elk jaar vind ik het een leuke bezigheid en een heerlijk vooruitzicht om te zien hoe de zaadjes transformeren naar echte plantjes. Dit keer maakte we de plantenbakjes van wc rolletjes. Helemaal trendy want het is low budget, we hergebruiken afval en het is gewoon leuk om te doen. En dit was wat wij er van creëerde.

Zo maak je kweekpotjes van wc rolletjes

 • Knip het wc rolletje aan de boven of onderkant 4 maal in. Zorg dat je de knipjes op 4 gelijke punten maakt.

Kweekbakjes van wc rolletjes, stap 1: knip 4 x de wc rol in

 • Vouw om en vouw dicht zoals je een doos dicht zou doen.

Kweekbakjes van wc rolletjes, stap 2

 • Voeg zand toe.
 • Voeg het zaadje toe.
 • Zet in je kweekkastje en heb geduld. Er komen binnen een paar weken prachtige plantjes uit.

Het voordeel van dit wc-rolletjes kweekpotje is dat je het zo in de moestuin kunt planten, omdat de wc-rol gewoon verteert. Het mooie ervan is dat je dan minder kans hebt dat de tere wortels van het kwetsbare plantje breken tijdens het overplanten. En het kwetsbare kiemplantje blijft in de vruchtbare potgrond geplant, waardoor het zijn voedzame start behoudt.

Elk jaar probeer ik iets nieuws te zaaien en in de jaren ervoor heb al hele leuke inspiratie opgedaan. Kijk maar eens bij dit blogbericht over mijn pompoenen of deze over wilde bloemenmengsels en nog meer moois.

Wil je nog meer knutselen met wc rolletjes: kijk dan eens op mijn verzamelpagina knutselen met wc rolletjes !

Dit is een Easy Peasy DIY!

Dit is een Easy Peasy DIY , dat zijn do it yourselfs die je in een hand omdraai maakt! Op mijn Mamma & Kids lifestyle blog Badschuim vind je er nog veel meer. Klik maar eens door op Easy Peasy DIY en ontdek vele leuke!

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

2 COMMENTS
 • Esra
  9 jaar ago

  Dank voor dit artikel waar handige tips en nuttige info in staan. Verteren alle soorten w.c. rollen? Ook de wit gekleurde?

  • Ceciel
   9 jaar ago
   AUTHOR

   Graag gedaan Esra! Goede vraag heb je! Ik heb alleen ervaring met de grijze, dus kan helaas niets zinnigs zeggen over de witte. Ik zou zeggen: probeer het uit.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close