TOP
Laatste trends voor de zomervakantie van 2022
Vakantie

Laatste trends voor de zomervakantie van 2022

Voor wie niet vastzit aan de schoolvakanties, kan een zonvakantie in juni het overwegen waard zijn. In juni is het weer zeker in Zuid-Europa vaak al goed genoeg voor een vakantie op de camping, een vakantie aan het strand of bijvoorbeeld een fiets- en wandelvakantie. Het voordeel van het boeken van een vakantie in juni zijn de lagere kosten, ten opzichte van vakanties tijdens de schoolvakanties. Het kan vaak al snel tientallen tot een paar honderd euro schelen. Wat zijn de laatste trends op het gebied van zomervakanties? Kiest men nog steeds voor de camping, of is het huren van een groot vakantiehuis populairder geworden? Dit artikel zet de belangrijkste trends voor je op een rijtje.

Huren van een camper om mee rond te trekken

Een van de trends van de laatste jaren is de groeiende populariteit van het huren van een camper. Rondtrekken met een camper kan niet alleen binnen Europa. Ook in Amerika zijn een groot aantal bedrijven te vinden, die campers te huur aanbieden. Het is een unieke manier om een land beter te leren kennen. Daarbij hoef je de tent niet steeds op te zetten en weer in te pakken, waarmee je veel tijd bespaart tijdens de vakantie. Handig aan een camper is de mogelijkheid om in verschillende landen op speciale camperplekken langs de kant van de weg te overnachten. Nederland kent zelf ook verschillende plekken waar gratis overnachten in een camper is toegestaan. Wees op tijd met het boeken van een camper, het aanbod bij verhuurders is beperkt.

Zonvakantie buiten Europa boeken

Zonvakantie buiten Europa boeken

De afgelopen twee jaar was een zonvakantie buiten Europa nauwelijks mogelijk door de pandemie. Voor veel gezinnen reden om dichtbij huis te blijven. Sommige gezinnen gingen de afgelopen twee jaar helemaal niet op vakantie naar het buitenland. Het maakt vakanties naar zonbestemmingen buiten Europa voor 2022 zeer populair. Onder meer reizen naar Bali, Marokko en bijvoorbeeld Aruba worden veel geboekt voor de zomerperiode. Het is een garantie op mooi weer! Daarbij is het erg leuk om een hele nieuwe cultuur te leren kennen. Houd er tijdens het boeken van een zonvakantie naar een land buiten Europa nog wel rekening mee, dat de regels per land kunnen verschillen. Er zijn bijvoorbeeld ook nog verschillende landen die de grenzen gesloten houden.

Vooraf ingerichte tent huren op de camping

Niet alleen een vliegvakantie naar een zonbestemming buiten Europa en het huren van een camper is populair. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een vooraf opgezette tent op een camping. Velen kennen dit fenomeen onder de noemer “glamping”. Het voordeel van deze manier van kamperen zit in het feit, dat je zelf geen kampeerspullen mee hoeft te nemen. Alles is al aanwezig! Het is een luxe vorm van kamperen, die je het vrije van de camping laat ervaren. Er zijn door heel Europa heen verschillende campings die deze vooraf opgezette tenten te huur aanbieden.

«

»

Close