TOP
DIY

Last van geuren in je badkamer? Laat het checken!

Als je denkt aan de badkamer, dan denk je misschien direct aan de geur van badschuim, shampoo of van je favoriete parfum. Toch kan je last hebben van nare geuren in de badkamer. Een geur die niet uit een flesje komt. Hoe goed je de badkamer ook laat luchten en schoonmaakt, deze geuren kunnen toch ontstaan. Dit is hoe je deze geuren voorkomt en hoe je te werk gaat wanneer je de oorzaak van de geur niet kan vinden.

Achterhaal de bron van de geur

De nare geur moet ergens vandaan komen. Staat je wasmachine in de badkamer en is deze al een tijdje niet gereinigd? of ben je wellicht vergeten om de voegen eens goed schoon te maken van de tegels? Het zou ook zomaar kunnen dat de afvoer van de kraan aan het lekken is. Je kunt zelf veel doen om de nare geuren te achterhalen. Kom je er echt niet uit? Start dan een geuronderzoek. Een geuronderzoek kan uitgevoerd worden door een gespecialiseerd bedrijf. Zij weten binnen een mum van tijd de bron te achterhalen. Een voorbeeld hiervan is een geuronderzoek door Strooming. Strooming is expert in het achterhalen van geuren in diverse ruimtes. Wanneer jij weet waar de geur vandaan komt, kan je de oorzaak aanpakken en de geur laten verdwijnen. Bekijk meer informatie op www.strooming.nl.

Ventileer de ruimte goed

Wat je ondertussen zelf kan doen? Zorg dat je de ruimte goed ventileert. Denk bijvoorbeeld aan het dagelijks laten luchten van de badkamer. Misschien heb je wel een ventilatiesysteem in het plafond van de badkamer. Zorg dat dit systeem ten alle tijden aanstaat. Zo wordt de lucht voortdurend gefilterd. Dit is niet alleen belangrijk voor de geur in de badkamer, maar ook voor je eigen gezondheid en die van je kinderen wanneer zij gaan douchen. Een frisse ruimte is goed voor iedereen! Wanneer de ruimte niet goed wordt geventileerd, is er in een vochtige ruimte (wat de badkamer natuurlijk is) een grotere kans op schimmel of andere aanslag. Dat wil je natuurlijk liever niet, zo werk je direct aan een kindvriendelijke badkamer.

Maak de badkamer regelmatig schoon

Wellicht staat dit wekelijks al op je to do-lijstje, maar het grondig schoonmaken van de badkamer weet je precies wat er zich in iedere hoek van de badkamer afspeelt. Zo ben je schimmel of andere ophopingen van shampoo of badschuim snel voor. Poets de voegen, leeg het putje, dweil de tegels (en de muren!) en spray tenslotte een frisse geur in de ruimte. Je badkamer ruikt nu net als een douche in een hotelkamer en dat gevoel willen we het liefst natuurlijk elke dag…

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close