TOP
Kids Praktisch

Leerzame apps voor als je kinderen zich vervelen

Het is soms best lastig om je kinderen te blijven vermaken. Ze raken hun speelgoed zat, hoe vaak je er ook mee rouleert en hoeveel ze ook hebben: ze gaan zich vervelen. Helemaal nu we eigenlijk zo’n beetje aan huis gebonden zijn en we niet even de hort op kunnen gaan, als de muren op ons af komen. En dan is het vaak aan moeder om weer iets leuks te bedenken zodat het kroost zoet gaat spelen. Dat kan erg vermoeiend zijn. Het piepen dat er niks is om mee te spelen, het hangen aan je kleren, het achter je aanlopen en zeuren om iets leuks om te doen. Als je als moeder er echt goed klaar mee bent, grijp je al snel naar de TV, de tablet of je telefoon. Hier, ga je maar een poos vermaken met filmpjes. Pfft. Even rust. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat ze toch een béétje nuttig bezig zijn, al is het op de tablet?

Squla

Dit is een leerzame app die je kunt downloaden, waar spelenderwijs allerlei dingen worden geleerd. Cijfers, letters, woorden, rekenen…alles komt langs. Dus als de kinderen even klaar zijn met stoepkrijten, schommelen en met de pop spelen, kun je ze met een gerust hart een poosje achter de tablet zetten: Zo, ga maar spelletjes spelen. Daar leer je nog wat van ook. Have fun.

Bimi Boo

Zoals hierboven al gezegd: er zijn genoeg leerzame spelletjes te vinden voor kinderen. Maar hoe zit dat nu met je peuter? Die kan nog niet schrijven en rekenen. Die heeft nog geen idee van het hele alfabet en welke letters er in welke woorden missen. En toch is er voor kleinere kinderen ook een manier om te leren op de tablet. Bimi Boo heeft heel veel spelletjes (niet geheel gratis) waar je mee kunt beginnen. Misschien moet je er in het begin even bij blijven zitten om de basis uit te leggen, zodat het geen frustratie oplevert en zorg er natuurlijk voor dat je ze niet gaat forceren in het leren. Met Bimi Boo kunnen ze bezig zijn met kleuren, groot en klein, figuren, de cijfers en puzzels. Heel erg leuk, een laag niveau, zodat iedereen het al gauw snapt. En zijn de kids klaar met de gratis proefversies? Dan kun je de rest van de niveaus bijkopen. De cijfers bijvoorbeeld, kun je oefenen tot en met de vier. Daarna zul je de volledige versie moeten kopen. Maar gelukkig zijn kinderen het niet snel zat om hetzelfde spel te spelen en daardoor extra met dezelfde cijfers te oefenen. 

Nog zoveel meer om te ontdekken

Naast deze twee toffe apps, zijn er nog veel meer leuke en leerzame apps om samen met de kinderen te ontdekken. Zo kun je met Gekke Dierentuin een hele dierentuin inrichten en zelf dierengeluiden inspreken, zodat je de leukste creaties in je dierentuin hebt.

Planetenreis neemt je mee de ruimte in en leert je alles over planeten, het zonnestelsel en nog veel meer. Hartstikke stoer dus, leerzaam en bovenal erg leuk!

Maan Roos Vis is ook een hele leuke leerzame app, voor kinderen die net op de basisschool zitten. Daar kun je leren rijmen, speel je spelletjes zoals ‘wat zie je?’ en ‘maak een foto’. Ideaal ook voor de beginnende lezers! 

En….denk je dat er wat bij zit voor jouw kinderen? Kunnen ze zich vermaken met deze apps?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close