TOP
Feest Kids

Leerzame verjaardagscadeaus: 3 jaar

Het blijft een moeilijk iets: bedenken wat je je kind gaat geven als hij of zij drie jaar wordt. In veel gevallen weet je kind zelf niet eens precies wat leuk zou zijn om te krijgen, dus aan jou de taak om ideeën bij elkaar te schrapen. Misschien denk je aan een Barbiehuis, een elektrisch autootje of lekker makkelijk: een bal. Maar op deze leeftijd zijn kinderen er zo bij gebaat om ook leerzaam bezig te zijn. En dat kan hartstikke leuk, op een spelende manier. Dus wat is nu leuk om te geven, te krijgen en is ook nog eens leerzaam? Lees maar mee. 

Een fiets

Hoe is dat nu leerzaam, vraag je. Maar waarschijnlijk sjeest je kind al een poos op de loopfiets door de tuin heen. De balans is gevonden en daardoor kan hij of zij heel goed snelheid maken. Geen gewiebel meer, minder ongelukjes. Het racen op de loopfiets gaat goed. Vaak beginnen mensen daarna met een fiets met zijwieltjes. Wat men echter dan vergeet is dat alle balans en gevoel voor evenwicht op de fiets (want dat was hij gewend op de loopfiets) weer afgenomen wordt. De zijwieltjes houden de boel in evenwicht. Nu is het alleen nog maar trappen geblazen. Jammer, want als je van de loopfiets direct overstapt naar een fiets zonder zijwieltjes, heb je grote kans dat je kindje binnen no-time heel de straat door sjeest. Het houden van evenwicht is hen namelijk al bekend, dus trappen en remmen leren (met papa die achter hen aan rent) en hup! 

Spelletjes

Natuurlijk is het leuk om te kleuren en knutselen met je kind, maar wat ook heel leuk en leerzaam is: spelletjes doen. Soms is dat best even puzzelen. Wat is er nu geschikt voor een kind van drie? En wat zijn nu leuke spellen? Hoe leg ik de manier van spelen uit aan mijn kind? Je kunt heel makkelijk beginnen met bijvoorbeeld een memoryspel of je kunt gaan voor de oude maar gouden krokodil met indrukbare tanden. Spannend en dikke lol, zonder veel regels en dingen die je moet onthouden. Daarnaast zijn er heel simpele kwartetspellen te vinden en zijn er zelfs hele leuke spellensets van bijvoorbeeld Clementoni te vinden. Dan heb je meerdere spellen in één doos zitten en kun je ze samen allemaal uitproberen.

Activiteitenbord of klokkijkbord

Er zijn ook hele leuke borden waar je verschillende activiteiten op kunt doen. Deze borden zijn heel goed voor het ontwikkelen van de zintuigen. Ruiken, proeven, voelen en zien: het hoort er allemaal bij en moet allemaal geleerd worden.

Ook kun je gaan voor een klokkijkbord. Zo kun je samen leren klokkijken. Misschien kent je kind al verschillende cijfers en kan hij al tellen tot tien. Dat zal het makkelijker maken. Op deze borden kun je ook meteen leren welke dag van de week het is en welke maand! Is het zomer, winter, herfst of lente? Ook dat kun je met een wijzertje aangeven en simpel veranderen wanneer een nieuw seizoen aanbreekt. Kijk eens naar buiten, naar het weer. Is het zonnig of regent het juist? Geef het aan op het bord. Zo kun je elke dag weer alles aanpassen op de situatie. 

Wat wil jij je kind geven voor zijn of haar derde verjaardag? Zijn het vooral leerzame spellen of gaat het je om wat anders? Speel je graag samen met je kind of speelt hij juist veel alleen?

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close