TOP

LEGO FUN DIY

Badschuim - Mama & Kids lifestyle blog - Lego Fun DIY

LEGO – LEGO – LEGO – FUN, we zijn hier thuis gek op LEGO! Als je fan bent van LEGO dan wil je dat het liefst ook overal in terug zien. Daar verzonnen wij:

LEGO FUN DIY. Leuke & mooie items met een knipoog naar LEGO, die je ergens voor kan gebruiken of mee kan nemen!

Als echte LEGO fan kun je dan overal en de hele dag door genieten van je LEGO hobby! En jij kan ze ook maken voor je kids. Sommige kun je zelfs samen maken. Klik op de titels, want dan kom je bij het blogbericht terecht waar de LEGO FUN DIY stap voor stap staat uitgelegd, inclusief foto’s! Have fun!

LEGO FUN T-shirt

Het liefst zouden we hier in huize Badschuim de hele dag met LEGO spelen, maar helaas. Soms gaat dat gewoon niet, want dan bestaat er ook nog zoiets als school ;)! Wanneer de LEGO blokjes en mannetjes niet mee kunnen, maar de LEGO gekte nog wel een beetje in het hoofd zit. Dan doen we dit geweldige LEGO T-shirt aan. Ik maakte hem heel gemakkelijk zelf van strijkvelours. Te samen met een goede schaar, een simpel t-shirt en een strijkbout maak je dit te gekke LEGO T-shirt ook.

LEGO FUN Kamer

Als echte LEGO fan wil je natuurlijk ook een LEGO kamer. Maar hoe berg je dan al die blokjes op? Heel gemakkelijk met de TROFAST wandopberger van IKEA. In elk laadje kan je alle LEGO blokjes, poppetjes en andere accesoires netjes opgeruimd kwijt. Wanneer je op de laadjes een plaatje plakt van de LEGO stukjes die er in zitten, dan kun je ze tijdens het bouwen lekker snel vinden. En ook weer netjes gesorteerd opruimen. Super handig!

Het geheel is compleet met de leuke STUVA bank met bergruimte (ook Ikea) waarop je de LEGO platen kwijt kan. Dan kan er direct gespeeld worden. Je kamer is hiermee compleet omgetoverd tot een complete LEGO fun kamer :).

LEGO FUN snoepjes

Nu kun je zelfs LEGO eten met deze LEGO snoepjes. Je maakt ze gemakkelijk zelf met LEGO malletjes en ze zijn eigenlijk zo gemaakt. Ontzettend leuk om samen met je kids te maken. Lekker om zomaar thuis op te snoepen of om uit delen als traktatie! Ze kunnen er zelfs even mee spelen om wat te bouwen. Dit keer mogen ze even spelen met eten :)

LEGO FUN cakejes

Nog meer LEGO om te eten!! Maak deze super zoete maar overheerlijke LEGO cakejes. Niet gezond, maar  heel leuk om samen te maken! Dat doe je met dit foto stappenplan.

LEGO FUN zeep

Handen wassen niet leuk? Echt wel, met deze LEGO zeep! Zo wordt handen wassen zelfs een echt feestje. Een LEGO DIY die je in 5 minuten maakt!

LEGO FUN ballonauto

Wil je eens een experimentje doen met LEGO en een ballon? Maak dan de LEGO ballonauto en doe een race met je vriendjes. Wie zou er de snelste LEGO auto hebben? Super leuk voor tijdens een feestje, regenachtige middag of zomaar een woensdagmiddag.

LEGO FUN hoofd

LEGO FUN hoofd DIY I stappenplan gemaakt door het creatief lifetstyle blog Badschuim

Neemt LEGO ook jouw huis over? Ligt het overal waar het niet hoort te liggen? Dan heb ik een mooie oplossing voor je: deze LEGO opberger in de vorm van een LEGO hoofd. Zo kun je al die LEGO blokjes op een mooie manier opbergen en komen die kostbare blokjes niet in de stofzuiger terecht. Een simpele LEGO DIY die je met en beetje creativiteit zo in elkaar draait.

LEGO FUN tafel

Onze tafel toverde we om tot een LEGO tafel met Tafelziel. Dat is een op maat gesneden,transparante toplaag voor je tafel die ook als moodboard kan dienen (tekeningen, foto’s etc leg je er onder). Kijk gauw hoe wij dat maakte en hoe jij dat ook kan :)!

LEGO FUN anti verveel spelletjestips

Vervelen je kids zich in de vakantie? Nu niet meer met deze 10 tips voor DIY LEGO spelletjes.

LEGO FUN games / spelletjes voor de Ipad

Wil je een keer virtueel bouwen met LEGO? Dan zijn er diverse leuke apps. Ik maakte een opsomming hiervan. Ik vond 5  LEGO Duplo apps die leuk zijn voor de kleinste kleuters en 2 LEGO apps die leuk zijn voor grotere kleuters!

LEGO FUN lezen

Ken jij de LEGO NINJAGO boeken al? Beide boeken vielen hier enorm in de smaak en zullen zeker meerdere keren herlezen worden. Tevens is het een enorm leuk cadeautje voor een verjaardag, betaalbaar & origineel. Wij geven het dus een dikke duim!

LEGO NINJAGO boeken, LEGO, lezen voor kids, jeugdboeken

Ook ontdekten we nog meer LEGO boeken. Ik stel je voor aan het boek: 365 dingen om te doen met LEGO steentjes, LEGO: dol op mini figuren, LEGO NEXO KNIGHTS – de riddercode: handboek van de vazal en LEGO star wars: bouw je eigen avontuur. Boeken waar je kids zich zeker niet meer mee hoeven vervelen en die de echte LEGO fans toch wel in hun kast moeten hebben.

 

Een Dagje LEGO FUN

Lego fans opgelet: dit wil je niet lezen, dit is TE LEUK! Een dagje Legoland Oberhausen moet je zeker eens bezocht hebben.

LEGO FUN Silhouette

Wil je nog meer knutselen met LEGO? Dan zijn deze silhouetten een uitkomst! Download ze, print ze en ga er creatief mee aan de slag!! Binnenkort laat ik er nog meer LEGO DIY’s mee zien, ze zijn nu nog even in de maak :). Maar doe met deze leuke LEGO silhouetten alvast je voordeel!

Is jouw kind ook LEGO fan? Maak dan dit leuke LEGO T-shirt van strijkvelours met dit DIY stappenplan.

LEGO DIY LEGO DIY

 

Close