TOP
Ken jij de LEGO NINJAGO boeken al? Beide boeken vielen hier enorm in de smaak en zullen zeker meerdere keren herlezen worden. Tevens is het een enorm leuk cadeautje voor een verjaardag, betaalbaar & origineel. Wij geven het dus een dikke duim!
Boeken Kids

Ken jij de LEGO NINJAGO boeken al?

Hier in Huize Badschuim zijn we gek op LEGO. We spelen er veel mee, maken er leuke DIY’s mee (zoals t-shirts, snoepjes en traktaties) en zijn altijd op zoek naar nog meer LEGO plezier. Zo ontdekten we nu weer iets nieuws: de LEGO NINJAGO boeken! Ze beloven net zo populair te worden als het speelgoed zelf, staan garant voor urenlang avontuurlijk leesplezier en door het thema, de schrijfstijl en de illustraties spreken ze alle kinderen aan, ook de kinderen die wat minder graag lezen! 

LEGO NINJAGO boeken

LEGO NINJAGO boeken, waar gaan ze over?

Er zijn twee leesboeken uitgebracht. De  ‘Meesters der Elementen’  en ‘Verhalen van de Geesten’. Hierin gaan de ninja’s Kai, Jay, Cole en Zane de strijd aan in de Ninjago wereld met kwaadaardige schurken. 

De boekenserie start met ‘Verhalen van de Geesten’. Hierin vallen angstaanjagende geesten Ninjago vanuit een andere dimensie binnen! Hun leider, Morro, wil de hele wereld veroveren. De ninja’s staan klaar om de strijd aan te gaan. Maar hoe kunnen ze deze strijd ooit winnen nu de geesten een van de ninja’s in hun bezit hebben genomen?

In het vervolgboek, ‘Meesters der Elementen’, verliezen de ninja’s hun goede vriend Zane in de strijd tegen de Overlord. Na een geheimzinnige uitnodiging voor Master Chens Toernooi der Elementen wordt gezegd dat Zane misschien nog leeft. Tijdens het toernooi ontmoeten de ninja’s ‘lotgenoten’ die ook heel bijzondere krachten blijken te hebben…

De LEGO NINJAGO leesboeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en verkrijgbaar bij boekhandels en speelgoedwinkels in Nederland en in België voor € 7,95 per stuk. Uitgeverij: Meis & Maas, ISBN: 9789030501411 en ISBN: 9789030501480 .

LEGO NINJAGO boeken, wat vonden wij er van?

LEGO NINJAGO boeken, LEGO, lezen voor kids, jeugdboeken

Als eerste valt ons op dat de het een erg mooi boek is. Het boek heeft een harde kaft met glanzende letters. De afgebeelde ninja’s op de voorkant zijn voorzien van reliëf. Hierdoor krijgt het een mooie uitstraling en ligt het fijn in de hand.

Er staan ook duidelijke letters in en elke pagina is geheel in zijn eigen stijl voorzien van mooie illustraties. Het verhaal leest lekker weg (geschreven in echte kindertaal) en is ook nog eens grappig, precies goed dus. Ik las het dan wel voor aan mini meneertje Badschuim (bijna 6 en eigenlijk niet de doelgroep), maar hij vond het boeiend, genoot van de plaatjes en kon er ook om lachen. In het eerste boek, ‘Verhalen van de Geesten’, staat achterin ook een termenlijst. Hierin kun je uitleg vinden over de Ninja’s Jay, Cole, Kai en Zane, maar ook over nog meer spelers en gebruikte voorwerpen uit het boek. Heel handig dus.

Het vervolgboek, ‘Meesters der Elementen’, is net zo mooi van vorm en opzet als het 1e. Het verhaal heeft ook weer duidelijke letters en lees ook goed weg. Een extra leuk detail aan dit boek is dat het niet alleen een leesboek is. Het staat vol met waar of niet waar vragen, ook wel Master Garmadons uitdaging genoemd (met achterin het boek de antwoorden). Daarnaast heeft het ook nog een heuse Ninjago quiz, waarin jij je geheugen kan testen over het verhaal in het boek. Extra fun dus!

Beide boeken vielen hier enorm in de smaak en zullen zeker meerdere keren herlezen worden. Tevens is het een enorm leuk cadeautje voor een verjaardag, betaalbaar & origineel. Wij geven het dus een dikke duim!

LEGO NINJAGO boeken, LEGO, lezen voor kids, jeugdboeken

Ben je op zoek naar nog meer LEGO fun? Bekijk dan eens onze verzamelpagina LEGO fun DIY  .

Dit artikel bevat artikelen die mij toegezonden zijn ter review, meer info hierover kun je lezen in mijn disclaimer.

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close