TOP
Lego Star Wars boeken
Boeken

Lego Star Wars review en winactie – Voor echte Lego fans die houden van lezen

Mijn favoriete uitgever Meis & Maas komt deze maand met 2 nieuwe, te gekke Lego Star Wars boeken op de markt: de moedige R2-D2 en Han Solo’s avonturen. De boeken zijn een spin off van de Star Wars films. Een aanwinst in de boekenkast voor alle Lego Star Wars fans. Wij mochten de boeken thuis doorlezen om ze aan jullie voor te stellen EN ik mag er twee weggeven! Een ouderwetse winactie dus.

Waar gaan de Lego Star Wars boeken over?

Lego Star Wars boeken

Lego Star Wars de moedige R2-D2

Aan wie wordt een van de belangrijkste geheime missies in het sterrenstelsel toevertrouwd? Wie kan voorkomen dat zijn rebellenvrienden in een soepketel worden gekookt? En wie helpt onze helden als een premiejager hen wil ontvoeren? R2-D2 natuurlijk! Op deze vastberaden astromech-droïde kun je altijd een beroep doen als je in de problemen zit. Nu kun je ook over zijn moedige avonturen lezen in dit geweldige boek uit het LEGO®Star Wars-universum!

Lego Star Wars boeken

Lego Star Wars Han Solo’s avonturen

Galactische smokkelaar Han Solo doet zijn best om de grootse avonturen te vermijden, maar ze lijken vanzelf op zijn pad te komen! Ontdek wat er gebeurt als hij zijn vrienden en zijn geliefde Millennium Falcon kwijtraakt in dit nieuwe boek uit het LEGO® Star Wars-universum!

De Lego Star Wars leesboeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en verkrijgbaar bij boekhandels en speelgoedwinkels in Nederland en in België voor € 8,95 per stuk. Uitgeverij: Meis & Maas, ISBN: 9789030503088 en ISBN: 9789030503071

Wat vonden wij van deze Lego Star Wars boeken?

Typerend voor de boeken van uitgeverij Meis & Maas is dat ze van hoge kwaliteit zijn. De boeken hebben een harde kaft en zijn voorzien van reliëf. Hierdoor krijgt het een mooie uitstraling en ligt het fijn in de hand. Er staan ook duidelijke letters in en elke pagina is geheel in zijn eigen stijl voorzien van mooie illustraties. Het verhaal leest lekker weg (geschreven in echte kindertaal) en is ook nog eens grappig met een goede spanning, precies goed dus.

Lego Star Wars boeken

Het verhaal begint niet meteen, maar je wordt eerst kort voorgesteld aan de hoofdfiguren. Fijn, want kids weten vaak niet de gehele Star Wars geschiedenis en zo begin je meteen met een klein stukje voor kennis. Nu is meneertje Badschuim 6,5 jaar oud, zit in groep 3 en geen ster in lezen. Voor hem is dit boekje dus nog te moeilijk om zelf te lezen. Echter is het voor hem wel een uitdaging om het te proberen en hierdoor ook meer zin te krijgen om te leren lezen. Hij leest nu namelijk over datgene wat hij leuk vind, een extra stimulans dus.Lego Star Wars boeken

Achterin beide boeken staat een woordenlijst. Hierin kun je uitleg vinden over alles wat met Star Wars te maken heeft.Heel handig en extra leuk deze feitjes. 

Winactie – Lego Star Wars boeken

Van Meis & Maas mag ik 2 boeken weggeven, namelijk het boek Lego Star Wars de moedige R2-D2 en het boek Lego Star Wars Han Solo’s avonturen.

De actie liep tot 5 april 2017 en is niet inwisselbaar voor geld. Aan deze actie zijn mijn algemene voorwaarden verbonden, die kan je vinden onder de disclaimer op mijn blog. De winactie is gewonnen door Inge Sake en Tine Gacoms.

Op zoek naar meer Lego Fun?

Bekijk dan eens onze verzamelpagina LEGO fun DIYLeuke & mooie items met een knipoog naar LEGO, die je ergens voor kan gebruiken of mee kan nemen!

 

Ceciel van der Pas

Dit blog is geschreven door Ceciel, oprichter van het blog Badschuim en eigenaresse tot april 2017. In die tijd maakte zij blogs met DIY, knutsel ideeën en inspiratie voor creatieve ouders & kids. Ze was mevrouw Badschuim, een jongensmoeder van een lief draakje (meneertje Badschuim) en getrouwd met een kanjer (meneer Badschuim). Tegenwoordig heeft ze een ander bedrijfje : Ceciel Maakt - een creatief bedrijf voor (blog)tekst & foto's, creatieve workshops en het maken van ontwerpen (van o.a. krijtstifttekeningen, zie Etsy Shop Krijtstifttekening).Je kan haar tevens nog steeds volgen via Ceciel Maakt op Instagram en Ceciel Maakt op Pinterest . Via deze kanalen deelt ze nog steeds al haar creatieve uitspattingen.

«

»

14 COMMENTS
 • Anna B
  7 jaar ago

  Lego Star Wars de moedige R2-D2 lijkt mij erg leuk voor onze zoon.

 • Heidie van der Steeg
  7 jaar ago

  Mijn zoon is een grote Lego-fan (en zeker het Star Wars thema is favoriet) . Hij zit in groep 3 en kan echt al aardig lezen. Het heeft me verbaasd hoe snel de kinderen dat in groep 3 onder de knie krijgen.
  Zo’n Lego-boekjes vindt hij natuurlijk geweldig om te lezen. We hebben er nog geen kennis mee gemaakt, maar hopelijk komt dat binnenkort.

 • Marieke boersma
  7 jaar ago

  Wat leuk! Mijn zoontje is net zo oud als meneertje badschuim ;) en lezen gaat steeds beter!
  Hij is een echte LEGO fan! Uiteraard ook veel StarWars er tussen zitten..
  Volgende week beginnen we de paasvakantie met een tripje naar legoland!
  Zou super zijn om de vakantie af te sluiten met het boek!
  Mijn duimen draaien!

  • Marieke boersma
   7 jaar ago

   Beide boeken zou hij leuk vinden. Dus als we winnen verras ons! :)

 • Tine Gacoms
  7 jaar ago

  Ik zou dit boek heel graag winnen om in mijn klasje te zetten. Ik sta in het buitengewoon onderwijs en het is vaak heel moeilijk om de leerlingen te motiveren, zeker om “zomaar” een boek te lezen. Als dit boek in onze klasbib zou staan, denk ik dat de kids er bijna om zouden vechten om een boek te mogen kiezen :-) Het maakt mij helemaal niet uit welk boek ik zou winnen, want de kids zouden met beide boeken blij zijn ;-)

 • Mieke Stam
  7 jaar ago

  Wat leuk zeg! Timo zit in groep 4 maar hij heeft nog niet heel veel plezier in lezen, ik denk dat hij De moedige R2-D2 wel erg leuk gaat vinden om te lezen. Ik waag graag een kansje voor hem <3

 • Suzanne Wanders
  7 jaar ago

  Leuk leuk voor het R2-D2 boek, die lijkt mij erg leuk voor zoon Jesse. Zowel Lego als StarWars fan;)
  En nu wel goed gereageerd ;)

 • Marian Zw.
  7 jaar ago

  Ik doe graag mee voor Han’s solo avonturen, volgens mij vinden de kids hier dat een geweldig boek. Hun Lego vrienden op avontuur!

 • Anna
  7 jaar ago

  Ik doe mee voor Han Solo’s avonturen…
  ☺️
  Facebook: An Na

 • Carla Lansink
  7 jaar ago

  Het boek: De moedige R2-D2 lijkt me een leuk cadeau voor mijn kleinzoon Bart, die op 27 mei jarig is. Hij houdt van Lego en zal op deze manier ook van lezen houden.

 • Mama Girlpower
  7 jaar ago

  Ons neefje Luc is een hele grote Star Wars fan en houdt erg van Lego. Perfecte combinatie voor hem :)
  Mij lijkt het eerste boek de moedige r2/d2 erg leuk voor hem.

 • Inge
  7 jaar ago

  Heel graag Han Solo’s avonturen! Dilan is helemaal Lego fan! Deze boeken kunnen niet ontbreken in zijn verzameling!

 • Viv
  7 jaar ago

  Wat ontzettend leuk!! Ons manneke is ook 6 en leest gelukkig wel graag (haha echt een kind van zijn moeder ;-) op dat gebied). De laatste 2 weken vindt hij het geweldig om voor het slapen gaan zelf nog even te mogen lezen. Het gaat ‘m best goed af en hoe gaaf zou het dan zijn om een Lego boek te mogen proberen. Lego is en blijft geweldig speelgoed, veel mogelijk en voor de kids een hoop fantasie. Heerlijk om te horen en zien! Top dat er nu ook boekjes van Lego zijn. Graag waag ik een kansje voor mijn topper!

  • Viv
   7 jaar ago

   Na lang bestuderen van de voorkanten door Senne zelf, kiest hij uiteindelijk voor “Han Solo’s avonturen” het was een moeilijke keuze haha.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close