TOP
DIY

Waarom je lekker moet bewegen met kinderen

Bewegen is niet alleen belangrijk, gezond, maar ook ontzettend leuk. Wellicht schiet je eigen sportroutine er even bij in nu jullie gezin uitgebreid is met kinderen, maar ook samen met je kinderen kan je lekker in beweging blijven. Wij delen graag de leukste tips!

Ga wandelen!

Zeker nu de herfst is begonnen, is wandelen ontzettend leuk. Ga lekker naar het strand, naar het bos, doe een speurtocht, eet natuurlijk een pannenkoek (niet gezond!) en leef je uit. Je kinderen lopen waarschijnlijk de afstand twee keer. Is het je weleens opgevallen dat kinderen altijd voor je uit rennen, terugrennen naar jou en weer op pad gaan? Lekker bezig! In het bos vind je vaak een gebouw van de gemeente of het beheer van het bos. Hier kun je speurtochten vinden en van alles leren over het bos.

Doe een korte workout

In huis kun je heel veel doen qua beweging. Neem zelf een 1,5 liter fles water en geef je kind(eren) een flesje van 500 milliliter als gewicht. Doe 10 squats, 10 sit ups, 10 push ups, e wat andere oefeningen samen. Wie houdt de workout het langste vol? Focus op je eigen houding, maar let tegelijkertijd op je kind. Sporten is altijd goed, maar laat hem of haar niet te ver gaan.

Je kind als gewicht gebruiken

In opvolging van de workout hiervoor, is deze optie voor gevorderden. Neem je kind op je rug en doe nu squats en andere oefeningen waarbij je gewicht nodig hebt. Kinderen vinden dit ontzettend leuk! Grote kans dat je kinderen nu zelf ook willen. Ga natuurlijk niet echt op de rug van je kinderen zitten, maar je kunt wel doen alsof. Wel kan je kind heel goed helpen met jouw situps door je voeten vast te houden.

Fietsen of skeeleren

Ga samen fietsen of skeeleren. Misschien hebben jullie wel een step of een ander leuk vervoersmiddel. Ga samen op pad of neem het hele gezin mee. Hetzelfde geld voor wandelen: het is ontzettend leuk om lekker erop uit te gaan en te genieten van jullie quality tijd samen. Probeer deze activiteit niet als sport te zien, maar echt als een momentje voor jullie als gezin!

Dansen

Meubels aan de kant: jullie kunnen de hele woonkamer gebruiken om lekker te dansen! Zet jullie favoriete muziek aan en gaan! De muziek mag natuurlijk net iets te hard aan dit keer. 20 minuten volle bak dansen is al goed voor een flinke workout. Hebben jullie een hoepel? Dit is ontzettend goed voor je buikspieren! Pas op voor vazen en andere mooie decoratie voor in huis.

Kies een leuke sport

Het is sowieso gezond om te bewegen. Zit jouw kind al op een sport via een vereniging? Bij een vereniging sport een kind één of twee keer in de week. Daarnaast kan je kiezen of je de kinderen wel of geen wedstrijden laat spelen in het weekend. Via een vereniging worden vaak activiteiten georganiseerd waarbij je als ouder betrokken bent. Denk bijvoorbeeld aan een familietoernooi. Misschien kan je de sport zelf ook gaan beoefenen. Wellicht kan de club rekening houden met de trainingen om jullie op dezelfde dagen te laten trainen, zodat je maar twee avonden in de week kwijt bent aan de vereniging.

Wat doe jij om lekker te bewegen met je kinderen? Naast lekker sporten kun je natuurlijk ook eendagje ravotten in de leukste speeltuinen van Nederland.

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close