TOP
Kids Lente

Lente activiteiten met de kinderen

Hallo, de lente is alweer onderweg! De sneeuw is gesmolten en de temperatuur gaat als een razende omhoog. De zon schijnt fel en het voelt alsof we al in mei beland zijn. Dat betekent dat je er weer vaker uit wilt met de kinderen. Lekker naar buiten en spelen! Wat zijn dan de allerleukste activiteiten om te ondernemen? En hoe maak je het gezellig en gezond in de zon?

De speeltuin

Een hele logische dit, toch? Geen natte schommel meer en het zand in de zandbak is niet langer bevroren, dus tijd om weer met je kroost naar de speeltuin te gaan. Zijn jouw kinderen dol op de speeltuin en kun je ze amper naar huis krijgen voor de lunch? Zorg er dan voor dat je voorbereid op pad gaat. Neem belegde broodjes mee, pakjes drinken of ieders beker, gevuld met sap of limonade. Voor iedereen een stuk fruit en een ander tussendoortje, zodat je niet weg hoeft. Lekker een broodje uit het vuistje, tussen het spelen door. Neem je zelf een boek mee of je favoriete tijdschrift? Dan hoef jij je ook niet te vervelen, zo lang de kinderen druk zijn.

Stoepkrijt

Ouderwets leuk dit. Met de kinderen de zon in. Neem je koffie mee en ga lekker zitten in je tuin. Natuurlijk wel in het gedeelte met de meeste zonnestralen. Je kunt ze zelf hun fantasie op de stoep laten zetten, maar je kunt er ook een spelletje van maken. Boter, kaas en eieren bijvoorbeeld of je laat ze elkaar uitdagen met een spelletje rara-wat-teken-ik? Ga zelf op de grond zitten en maak met z’n allen een grote tekening. Als mama mee speelt, is alles dubbel zo leuk!

Tuinieren

In de lente is het een goed moment om te beginnen met de tuin. En wat is er leuker voor kinderen dan hierbij betrokken te worden? Wat dacht je van samen een moestuintje beginnen? Sperzieboontjes, rode bieten en sla. Andijvie, spinazie en lekkere fruitsoorten. Aardbeien en bessen, frambozen en bramen zijn heerlijke soorten om mee te beginnen en ze zijn ook niet moeilijk om te verzorgen. Je kunt ook kleiner beginnen met bijvoorbeeld waterkers en kruiden!

Een mooi boeket plukken

In de lente komen alle bloemen weer tot bloei. Dat betekent dat de berm langs de weg weer vol staat met prachtige wilde bloemen, zoals de klaproos, duizendblad en kamille en margrieten! Oma en mama zullen het leuk vinden om een verse bos kleurige bloemen te krijgen om op tafel te zetten. Ga dus lekker met de kinderen op pad, maak een wandeling en pluk mooie bloemen die je tegenkomt. Zulke spontane cadeaus worden altijd gewaardeerd. Dus als je toch bezig bent: misschien kun je de buurvrouw er ook wel blij mee maken!

De kinderboerderij

Yes! De lente is de tijd voor kleine, lieve en snoezige baby dieren! Op naar de kinderboerderij dus, om te knuffelen met de kuikentjes, de geitjes en de wollige lammetjes! Samen in het hooi zitten en de kalfjes bewonderen. De fles geven en toekijken hoe ze moe weer bij hun moeder in slaap vallen. Tijd over? Dan kan er vast nog wel een rondje rennen vanaf, in het weiland! Laat die energie maar zien!

Wat doen jullie in de lente? Heb jij al activiteiten in gedachten om te ondernemen met de kinderen? Heb jij nog leuke tips? 

Ineke

Hoi! Mijn naam is Ineke, ik ben 26 jaar oud en mama van een lieve, vrolijke dreumes: Rosemarijn. Sinds december 2018 houd ik een eigen blog bij, wat ik ontzettend gaaf vind om te doen. Daarnaast ben ik thuis-mama en ben ik bezig met een online studie. Ik schrijf al zolang als ik me kan herinneren over de meest uitlopende onderwerpen en heb er altijd van gedroomd er ooit mijn werk van te maken. Als je meer van mij wilt lezen, kun je dat doen op mijn blog: www.thestoutjournal.com Daar kan je van alles lezen over onder andere moederschap, lifestyle, gezondheid en voeding en over mijn gezinnetje!

«

»

Close