TOP
Let goed op deze 3 punten bij het ontwerpen van je geboortekaartje
DIY Kids

Let goed op deze 3 punten bij het ontwerpen van je geboortekaartje

Je hebt heel wat lange maanden gewacht, maar jullie kleine is eindelijk bijna daar! Als het zover is, is het tijd om het al je vrienden en familie te laten weten door geboortekaartjes te versturen. Begin lekker op tijd met het maken van jullie geboortekaartjes, zodat je zeker weet dat je iets hebt ontworpen wat helemaal bij jullie past! We hebben drie tips die dit leuke proces een stuk gemakkelijker maken. Lees je mee?

#1 Een fijne stijl

Dit is misschien wel een van de leukste dingen om te regelen voor de komst van de kleine. Jouw eigen one-of-a-kind geboortekaartje ontwerpen die met veel plezier en liefde wordt ontvangen! Kies je voor retro, moderne of vintage geboortekaartjes? Of gaat jouw voorkeur liever naar een vrolijk, romantisch kaartje met oudroze kleuren? Het kan en mag allemaal! En wist je dat je ook een foliedruk kunt toevoegen aan het kaartje? Een mooi glimmend laagje in bijvoorbeeld goudfolie, roségoudfolie of zilverfolie. Of kies voor een geboortekaartje in de vorm van een label of op écht berkenhout. Er is zoveel leuks om uit te kiezen! 

#2 Neem een lieve foto

Als er één ding is waardoor je geboortekaartje extra speciaal wordt, dan is het wel een mooie foto van jullie pasgeboren kindje. Dat maakt jullie geboortekaartje niet alleen extra bijzonder, maar het geeft je vrienden en familie ook een lief aandenken om voor altijd te bewaren. Zorg er bij het kiezen van een foto voor dat de foto goed belicht en scherp is. En als je van plan bent om de foto zelf te maken, is het altijd een goed idee om iemand anders te laten helpen. Of kies voor een fotograaf die met plezier jullie newborn vastlegt. Hebben jullie meteen heel veel mooie foto’s!

#3 Keep it simple!

Keep it simple!

Als het gaat om de tekst op je geboortekaartje, is het motto vaak: less is more! Je hoeft alleen de naam van de baby, het gewicht, de lengte, de geboortedatum en het tijdstip van de geboorte te vermelden – de rest is en mag allemaal extra toegevoegd worden. Een fijn persoonlijk tekstje is natuurlijk altijd leuk om toe te voegen. Gelukkig zijn er online veel leuke voorbeelden te vinden voor wat fijne inspiratie. Of je nu geboortekaartjes voor een meisje in de vorm van een regenboog maakt of een stoer bos-thema voor een jongetje, doe wat goed voor jullie voelt!

«

»

Close