TOP
Feest

Leuke activiteiten voor de herfstvakantie

Yes, de eerste periode van school zit er weer op. De kinderen hebben als het goed is een weekje vrij want het is herfstvakantie! Het is gelukkig lekker weer waardoor buitenspelen nog steeds een optie is. Maar om de kinderen nu 9 dagen naar buiten te sturen is ook niet echt een optie, daarom delen we graag de leukste activiteiten voor de herfstvakantie.

Lego World

De tip voor de allerleukste activiteit in de herfstvakantie is Lego World! Ieder jaar wordt het festijn georganiseerd en ook dit jaar is het merk weer van de partij. In de Utrechtse jaarbeurs vind je alle collecties van Lego, kun je uren bouwen (ook leuk voor de papa’s en mama’s!), fantastische bouwwerken bewonderen en natuurlijk winkelen. Tickets zijn wel aan de prijzige kant: per persoon betaal je € 19,50.

Naar een grote speeltuin

Eerder schreven we over de leukste speeltuinen van Nederland. De speeltuinen waar je naar hartelust kunt spelen, schommelen, klimmen en glijden. Voor ieder budget is er in Nederland wel een grote speeltuin te vinden, dus of je er nu een complete dag van wilt maken of slechts opzoek bent naar enkele uren vertier: je kunt overal wel terecht. Raadpleeg in ieder geval even het genoemde artikel voor inspiratie!

Miniworld Rotterdam

Wanneer het wat te koud is om buiten naar Madurodam te gaan (ook een aanrader!), dan is Miniworld een leuk alternatief. Zelfde windrichting, maar in plaats van in Den Haag vind je Miniworld in Rotterdam. Miniworld is een overdekte wereld van treintjes in prachtige landschappen. Alle hoeken zijn tot in detail uitgewerkt en je waant je even in een miniatuur wereld. Deze belevenis is ontzettend leuk voor zowel jong als oud. Dus ook een leuke uitstap met opa en oma!

Ga lekker knutselen

Misschien is het niet een activiteit die je snel met je kinderen onderneemt wanneer ze doodmoe van school thuiskomen, maar in de vakantie is lekker knutselen altijd leuk. Op school leren kinderen veel technieken, maar in de winkels vind je genoeg materiaal om lekker thuis aan de slag te gaan. Maak mooie decoratie voor in huis of versieringen voor aan de ramen. Alles kan!

Festival de Betovering

Heb jij kinderen die zich volledig kunnen verliezen of vind jij dat ze wel wat meer culturele activiteiten kunnen ondernemen? In de herfstvakantie vind Festival de Betovering weer plaats. Inmiddels is het de 18e editie van het festival. Dit festival is helemaal volgepland met meer dan 500 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops. Een ongelofelijke beleving voor jong en oud! Het festival vindt plaats van 13 tot en met 21 oktober in Den Haag.

Wat vind jij de leukste activiteit voor kinderen in de herfstvakantie?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close