TOP
DIY Herfst

Leuke activiteiten voor de herfstvakantie

Het eerste gedeelte van het schooljaar zit er voor de kinderen alweer op. Het is tijd voor de eerste vakantie: de herfstvakantie! Het is heerlijk weer buiten en er is dus geen beter moment om de vakantie van start te laten gaan. In de herfstvakantie kun je diverse activiteiten ondernemen met kinderen. In dit artikel inspireren we je over de leukste dingen die je kunt doen in deze prachtige herfstvakantie!

  • Bezoek een pretpark! Er zijn verschillende parkren in Nederland, Duitsland en België die je gemakkelijk voor één dag kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Efteling, Walibi en Julianatoren in Nederland, of ga voor een Belgisch park zoals Plopsaland en Bobbejaanland of het Duitse park Movie Park. De parken hebben attracties die geschikt zijn voor verschillende leeftijden.
  • Ga naar Lego World! Een fantastisch uitje voor in de herfstvakantie is het Lego-spektakel in de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoek de tentoonstellingen, speel zelf met Lego of bekijk gigantisch bouwwerken.
  • Een dierentuin bezoeken in de herfstvakantie is een geweldig idee. Het is nog heerlijk weer buiten en zo hebben jullie een fijne dag buiten. Bezoek Artis, Blijdorp, Dierenpark Amersfoort of de Apenheul. Er is genoeg mogelijk!
  • Bezoek een tuincentrum. In diverse tuincentra zijn er al diverse kersttentoonstellingen. Bij Intratuin vind je gigantische kerstdorpen en kun je workshops volgen. Bijvoorbeeld schilderen van pompoenen! Ondertussen shop jij pompoenen of gezellige planten voor in huis.
  • Ga een dagje zwemmen. Zoek een tropisch zwemparadijs in de buurt en geniet van een dag in warm water. Zijn je kinderen al een stuk ouder? Kies dan voor een dagje sauna. Hoe heerlijk is zo’n dag? Maak de dag compleet met een massage en een heerlijke lunch.
  • Ga met de trein een dagje shoppen! Bij Albert Heijn vind je treinkaarten tegen een voordelige prijs. Bezoek een stad naar keuze met genoeg winkelaanbod en ga op pad om te shoppen. Misschien heeft de stad ook nog een leuk museum om te bezoeken en reserveer voor een high tea. Zo maken jullie de hele dag compleet!

Er zijn genoeg leuke activiteiten voor de herfstvakantie om met kinderen te doen. Voor jong en oud zijn er diverse activiteiten, maar vergeet niet dat een dagje thuis ook perfect vermaak is. Ga de tuin opruimen, thuis knutselen, pompoenen versieren, films kijken, naar de kinderboerderij of een avondje naar de bioscoop. Heerlijk! Wist je dat bioscopen ook ochtend- of middagvoorstellingen hebben voor kinderen? Handig! Wat zijn jullie favoriete bezigheden voor de herfstvakantie?

Anne de Vries

Hi! Ik ben Anne en ik ben content creator voor Badschuim. Door mijn achtergrond als onderwijsassistent heb ik genoeg tips voor jou om creatief bezig te zijn met kinderen.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close